Vlakový zájezd, skvělá šance 
jak poznávat Šumavu

Vlakový zájezd, skvělá šance
jak poznávat Šumavu

2. 5. 2013

Lákalo by vás vydat se na vlakový zájezd? Pokud ano, máte k tomu zajímavou příležitost. Tři mimořádné vlaky vypraví České dráhy na místa, která fotil českokrumlovský fotograf Josef Seidl. Jeho snímky tvoří obrazovou kroniku Šumavy dávných časů. První z vlaků pojede tuto sobotu ze Strakonic přes Vimperk do Lenory a zpět, další vypraví České dráhy na podzim na Boleticko a Stožecko.

„Nebude to obyčejná cesta, ale vlakový zájezd. Ve vlaku bude průvodce, který upozorní na místa, kde Josef Seidel fotografoval. Na některá z nich se při zastávkách půjdeme z vlaku podívat,“ uvedl Petr Hudičák z českokrumlovského Musea Fotoatelier Seidl. Lidé, kteří se na tyto speciální výlety vydají, se dozví i mnohé o dobovém fotografování. Ve vlaku uvidí výstavu Seidelových snímků a dostanou obrazový přehled cesty.

Součástí sobotního zájezdu bude komentovaná procházka v Seidelových stopách po Vimperku, Kubově Huti a Lenoře. Vycházky jsou naplánované maximálně na hodinu, pak následuje další cesta.

Mimořádné vlaky budou vypraveny k pátému výročí vzniku unikátního Musea Fotoateliér Seidel, které bylo v Českém Krumlově otevřeno v roce 2008. Najdete ho v domě, kde žili a tvořili fotografové Šumavy Josef Seidl a jeho syn František. Návštěvníci si v něm mohou prohlédnout významnou část původního technického vybavení i dílo obrovského rozsahu, které tam vzniklo. Odkaz Seidlových čítá téměř 140 tisíc skleněných desek i celuloidových negativů s podrobnou dokumentací.

Šumava výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.