Unikátní nahrávky rozhovorů 
Jana Wericha: Táto, povídej!

Unikátní nahrávky rozhovorů
Jana Wericha: Táto, povídej!

3. 5. 2013

Pro milovníky nezapomenutelného herce, dramatika a filmového scenáristy Jana Wericha je to skvělá zpráva. Díky nečekaným archivním nálezům se jeho památné rozhovory s dcerou Janou vrátí k posluchačům v netušené devítihodinové délce. V polovině května vydá cennou nahrávku na osmi CD Supraphon.

Nesestříhaný záznam v jednom kompletu

Bylo to v létě roku 1969, kdy navrhl rozhlasový režisér Jiří Melíšek, pracující ve dvojici s Vladimírem Rohlenou, že nahraje pro Československý rozhlas Werichovy memoáry. Tehdy už začínala normalizace, která však ještě neudeřila plnou silou, takže bylo možné každou sobotu Werichovo svobodné vyprávění, vzpomínky a úvahy vysílat. Půlhodinky, ve kterých spolu rozmlouvají Jan Werich s dcerou Janou, byly nazvány Táto, povídej!

„Z devíti hodin záznamu vyšel počátkem 70. let osmdesátiminutový sestřih na dvou LP Pantonu, který byl po desetiletí jedinou zprávou o tomto pořadu. Nyní vyjde nesestříhaný záznam v jednom kompletu,“ uvedla Naďa Dvorská z vydavatelství Supraphon.

Gejzíry humorných příběhů

Podařilo se vyhledat i rozhovory dosud nikdy nezveřejněné. „Uslyšíme konkrétní, velmi podrobné vzpomínky na počátky, aktéry a jednotlivé hry Osvobozeného divadla. Důležité a zábavné je také vyprávění o hovadismu, směru vyznávaném nejenom protagonisty Osvobozeného divadla, ale i řadou jeho přátel. Z něj pak plynou gejzíry humorných příběhů,“ doplnila Dvorská. Werichovy vzpomínky vrcholí emigrací a životem v USA ve 40. letech.

Stanice Dvojka v pořadu Tajuplný ostrov, který je věnován devadesátinám Českého rozhlasu, zařadí na čtyři nedělní odpoledne od 5. května cyklus půlhodinových ukázek z tohoto kompletu. Supraphon vydá nahrávku Táto, povídej! 17. května a nabídne ji v digitálních servisech Audioteka.cz a Supraphonline.cz.

herecké legendy V+W
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%