Ivo Pavlík: třicetiletý rozdíl mu 
spokojené manželství nepokazil

Ivo Pavlík: třicetiletý rozdíl mu
spokojené manželství nepokazil

11. 5. 2013

V uplynulém půlstoletí se vypracoval mezi klíčové muže české pop-music. Muzikant a skladatel Ivo Pavlík se hudbě začal vážněji věnovat už na střední škole. Poté učil a řídil několik orchestrů a pro některé z nich i komponoval. Na počátku 70. let převzal vedení ostravské skupiny Majestic, kterou přejmenoval na Orchestr Ivo Pavlíka. Hvězdou souboru byla tehdy Věra Špinarová, která se stala i jeho manželkou.

Pro Špinarovou složil Pavlík, rodák z Bílovce, řadu hitů, například píseň Andromeda, která dala název jejímu prvnímu samostatnému albu. V 80. letech se ale jejich cesty rozešly. Ona tvrdila, že jí byl často nevěrný, on zase mluvil o jejím sklonu k alkoholismu.

Poté se stala Pavlíkovou uměleckou partnerkou o třicet let mladší zpěvačka Heidi Janků. Pracovní vztah přerostl v milenecký a v roce 1984 se Pavlík a Janků vzali. Jsou spolu dodnes a i přes velký věkový rozdíl bývají označováni za nejstabilnější pár českého showbyznysu. „Neznám zpěvačku, která by vydržela s manželem devětadvacet let. Ale na druhou stranu to s ní někdy není jednoduché,“ usmívá se Pavlík, který 12. května slaví 80. narozeniny.

Z manželství se Špinarovou má Pavlík syna Adama, který nyní vede doprovodnou kapelu své matky. Manželství s Janků zůstalo bezdětné.

hudebníci
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.