Troška točí Babovřesky 2. 
A počítá se i s „trojkou“

Troška točí Babovřesky 2.
A počítá se i s „trojkou“

14. 5. 2013

Režisér a scenárista Zdeněk Troška plní slib, který dal při únorové premiéře svého filmu Babovřesky. Řekl tehdy, že do roka a do dne začne natáčet „dvojku“. A tak se v jihočeském Pištíně 24. května ozve první klapka pokračování této nejúspěšnější komedie desetiletí.

Statistika Unie filmových distributorů eviduje více než 606 tisíc diváků, kteří Troškův film zhlédli a v pokladnách kin nechali přes 82 milionů korun. Spolu se Slovenskem návštěvnost dosáhla 750 tisíc lidí, a to navzdory nepříznivému přijetí filmové kritiky. Babovřesky jsou tak zatím jediným kandidátem na Českého lva za divácky nejúspěšnější snímek.

Stejní tvůrci, stejní herci

„Krátce po Troškových šedesátinách se filmový štáb setká prakticky v nezměněné podobě – se stejnými tvůrci, stejnými herci a ve stejných lokacích,“ řekla producentka Dana Voláková. Milovníci klasických košilatých komedií tohoto filmaře se podle ní mají opět na co těšit, drb opět bude střídat drb, pomluva pomluvu.

„Když jsme začínali s natáčením prvního dílu, věděli jsme, že se to lidem snad bude líbit a budou se bavit,“ řekl režisér Zdeněk Troška. „Nečekali jsme ale, že úspěch bude tak obrovský, a že si diváci i herci vynutí druhý díl. Já jsem za to nesmírně rád. Spokojený divák, to je moje největší odměna, můj největší Oscar, můj největší honorář. S producentkou se budeme snažit, aby pokračování bylo neméně veselé, ale i napínavé,“ dodal Troška, který se na scénáři podílel s asistentem režie Markem Kališem.

Premiéra bude v únoru 2014

Troška rád sbírá útržky ze života obyčejných lidí a přenáší je na filmové plátno. Jeho asi nejslavnější trilogie Slunce, seno... je toho po dobu třiceti let důkazem, při každé televizní repríze trhá divácké rekordy. Babovřesky 2 budou jeho dvaadvacátým filmovým počinem a desátou filmovou komedií.

Podle Volákové je „našlápnuto“ k další trilogii – už ve scénáři se prý vše připravuje na případnou „trojku“. K dosavadním lokacím, kde se natáčelo, jako jsou Dobčice, Záboří, Pištín, Dřítěň, Netolice a Hluboká nad Vltavou, přibudou další. Konkrétně známá obec zapsaná na seznamu UNESCO, tedy Holašovice a hotel Boží oko v Malých Chrášťanech. S premiérou „dvojky“ se počítá 20. února 2014.

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.