Největší konopné lázně ve střední
Evropě budou otevřeny ve Volarech

Největší konopné lázně ve střední
Evropě budou otevřeny ve Volarech

19. 5. 2013

Česko bude mít od letošního srpna největší konopné lázně ve středoevropském regionu. Za jejich provozem bude stát tuzemská společnost Carun Pharmacy, výrobce populárních konopných výrobků značky Carun, mezi které patří například konopná mast s výtažkem z celých rostlin konopí. Péči bude zajišťovat v hotelu Bobík ve Volarech v jižních Čechách.

Zahrnovat má nejen konopné procedury, ale i stravu na bázi konopí vhodnou zejména pro lidi trpící kožními problémy. Do budoucna tvůrci nevylučují ani ucházení se o možnost provozu formou zdravotnického centra, které nabídne pacientům především v seniorském věku léčbu konopím, jež byla nedávno posvěcena prezidentem. Ve Volarech by se tak mohli léčit například nemocní s roztroušenou sklerózou, Alzheimerem či Parkinsonovou chorobou. 

Suterén hotelu nabídne skutečnou raritu hostům, obyvatelům města Volary i okolí. Vše s kompletním zázemím, jaké doposud jinde nefunguje. „Máme připravený rašelinový zábal s konopím. Na konopí bude zčásti založená i podávaná strava,“ prozrazuje o připravovaných konopných procedurách Jiří Stabla, majitel společnosti Carun Pharmacy a provozovatel webu Konopnyshop.cz, který bude pro hotel připravovat výrobky pro koupele, masáže a zábaly. Stabla dále upřesňuje, že ačkoli lze po České republice najít různé konopné lázně, spíše se jedná o doplňkový program k léčbě, který nenabízí sortiment služeb v takové šíři jako nově otevřené středisko ve Volarech. Navíc v lázních budou pracovat jen certifikovaní pracovníci, jež budou mít za úkol šířit osvětu o konopí a jeho zdravotních účincích.

„Naším cílem je vrátit prostředky z konopí zpět do běžného života. Léčba konopím pomáhá vyřešit řadu zdravotných problémů díky účinným cannabinoidům. Tyto látky se v přírodě vyskytují pouze v rostlinách konopí,“ uvádí hlavní důvody otevření Jiří Stabla z Konopnyshop.cz s tím, že uvažuje i o rozšíření využití pro účely léčby pacientů se závažnými onemocněními, kvůli nimž vešla nedávno v platnost novela zákona o léčivech a návykových látkách legalizující konopí pro léčebné účely. „Samozřejmě, pokud nám nový projekt posvětí stát,“ dodává Jiří Stabla. Lázně tak přibudou na seznam úspěšných projektů Carun Pharmacy, mezi které patří vlastní Konopné lékárny v pražském Obchodním centru Letňany, v Českých Budějovicích, v Litoměřicích či sezónní prodej na zámku Konopiště a přes e-shopy.

Volary konopné lázně vítají

Podle starostky města Volary Martiny Pospíšilové se jedná o ojedinělý projekt v rámci celé České republiky. „Nikdo od nás nebude chodit vysmátý. A věřím tomu, že všichni, kteří tyto lázně navštíví poznají, že konopí je opravdu léčivé, a tak se k nám budou vracet,“ řekla již dříve starostka Volar Martina Pospíšilová. 

Ambiciózní projekt potěší zejména pacienty s kožními problémy. Konopný olej obohacený o extrakt z celých rostlin Cannabis Sativa s obsahem protizánětlivých cannabinoidů slouží jako účinná pomoc proti ekzémům, lupénce, kožní alergii či plísním. A také na veškeré bolesti pohybového aparátu jako je poranění kloubů, šlach, svalů, zad nebo páteře.

Široký rozsah účinků

Konopný olej a extrakt je významný v péči o pokožku, regeneruje i velmi suchou, citlivou a podrážděnou pleť. Olej zvyšuje obsah ceramidů v pokožce, a tím zvyšuje její přirozenou bariérovou funkci. Efektivně působí na hluboké vrásky, dokáže vypnout a omladit pleť. Je stále oblíbenější v profesionálních kosmetických salonech, a to díky rychlým ozdravným účinkům, kdy pleť vypadá jasnější, zdravější a mladistvější.

Vedle konopné kosmetiky a prostředků z léčivého konopí nabízí již dnes Carun Pharmacy potravinářské produkty značky Carun, do které patří konopné semínko a konopná mast – jediný zdravotnický prostředek v Česku doporučovaný při léčbě kožních potíži, jako jsou lupénka, akné, opruzeniny, opary, ale i na odřeniny, popáleniny, bodnutí hmyzem či odstranění bércových vředů. Dále konopný olej a konopné mýdlo, nově konopný krém a intimní konopný gel.

konopí lázně marihuana
Hodnocení:
(5 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

14%