Nevšední zážitek pro vnoučata:
dobrodružná noc v divadle

Nevšední zážitek pro vnoučata:
dobrodružná noc v divadle

18. 5. 2013

Co se děje v divadle v noci a jaké se tam zdají sny? Odpověď na tyto otázky budou už brzy znát děti, které v rámci Ostravské muzejní noci přespí v nejkrásnějším ostravském divadle – Divadle Antonína Dvořáka.

Národní divadlo moravskoslezské se i tentokrát už tradičně připojí k více než třiceti kulturním organizacím a institucím v rámci Ostravské muzejní noci, která letos proběhne v sobotu 25. května. Letošní zážitkový program v NDM začne ve 20.00 hodin, bude zaměřen na děti a uzavře ho historicky první přenocování dětských návštěvníků v Divadle Antonína Dvořáka.

„Program je připraven v různých částech divadla – od zkušeben, přes baletní sál až po velké jeviště. Děti si zkusí, jaké to je být režisérem či baletním sólistou, jaké to je stát na baletních špičkách, oblékat se do kostýmů nebo si vyzkouší boxerský ring z naší inscenace Slož mě něžně. Aby se dětem dobře spalo a snilo – na karimatkách ve spacácích ve foyer 1. patra hned u divadelního sálu – nebude chybět čtení na dobrou noc. Moc se na akci těšíme, protože i pro naše divadlo je toto přenocování premiérou,“ uvádí koordinátorka speciálních projektů Dita Eibenová.

Zajistěte si místo

Kapacita akce je omezena na 30 dětí ve věku 7–9 let. Přihlášku s instrukcemi si zájemci mohou stáhnout z webu www.ndm.cz a vyplněnou ji pak vhodit do speciální truhličky, která bude až do naplnění kapacity umístěna v předprodeji NDM (vedle Divadla Jiřího Myrona). Bez předchozí registrace a potvrzení ze strany divadla nebude možné se programu účastnit z kapacitních a provozních důvodů.

Ostravská muzejní noc 2013 v Divadle Antonína Dvořáka začne pro registrované děti 25. května ve 20.00 hodin.

Národní divadlo moravskoslezské se Ostravské muzejní noci účastní pravidelně, vždy za velkého zájmu veřejnosti. Například loni se setkal s velkým ohlasem speciální tunel, ve kterém byli návštěvníci za železnými vraty provozního zázemí Divadla Antonína Dvořáka svědky minipříběhů z aktuálních divadelních inscenací či ze zákulisí.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.