Karla IV. bude hrát David Suchařípa. 
Nahradí zesnulého Vladimíra Čecha

Karla IV. bude hrát David Suchařípa.
Nahradí zesnulého Vladimíra Čecha

22. 5. 2013

Tradiční akce Královský průvod, při které účastníci převážejí z Prahy na hrad Karlštejn napodobeniny korunovačních klenotů, bude letos třídenní a s novým císařským párem. Role Karla IV. se ujme herec David Suchařípa, který nahradí nedávno zesnulého Vladimíra Čecha, jenž českého krále opakovaně ztělesňoval. Manželku Otce vlasti Elišku Pomořanskou bude představovat Iveta Jiříčková. Sedmý ročník průvodu se koná příští víkend od pátku 31. května a do neděle 2. června.

Středověká hudba, rytíři, ohňová show

Císař Karel IV. vyrazí příští týden v pátek večer v doprovodu rytířů a dvořanů z Pražského hradu. Jeho cesta s císařskými klenoty povede ulicemi historického centra Prahy na Karlovo náměstí, kde tuto část průvodu zakončí historický program. Na návštěvníky bude čekat středověká hudba, rytířský souboj, dobový tanec nebo ohňová show.

V sobotu průvod poputuje z Chuchle přes Radotín a Černošice do Dobřichovic, odkud se v neděli vydá podél Berounky přes Lety, Řevnice, Zadní Třebaň a Hlásnou Třebaň na Karlštejn. Ve všech městech na trase bude pro návštěvníky přichystán bohatý program. Na závěr Karel IV. uloží korunovační klenoty do kaple svatého Kříže na Karlštejně.

Tradici založil Otec vlasti

Akce je pokračováním tradice, kterou založil Karel IV., který uchovával na Karlštejně korunovační klenoty Svaté říše římské. Každoročně po Velikonocích je nechával v Praze ukazovat věřícím, pak byly opět převezeny na Karlštejn.

Podrobný popis trasy Královského průvodu zájemci naleznou na adrese www.kralovskypruvod.eu.

Karel IV. výlet
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.