Rozjedeme "Domov Důchodců Doma"

Rozjedeme "Domov Důchodců Doma"

24. 5. 2013

"Domov důchodců doma" je dlouho kvasící projekt v mé hlavě, a protože pracuji ve VRÚ Slapy, kde se potkávám s pacienty dlouho mladými a osaměle žijícími, ptal jsem se: "Šel/a byste do DDD?"
Odpověďí bylo několik, většinou odmítavých, ale pár zájemců řeklo: "A co to jako má bejt?"

Pokusil jsem se nastínit, že do koupeného domečku by se nastěhovala trojice či čtveřice zájemců, kteří by sice platili za bydlení, ale jen polovinu současného nájmu! Svítilo by se, topilo by se, vařilo by se a vše dohromady. Taky by se něco pěstovalo a králíci a slepice také... Většinou rychle pochopili a na to jejich ano jsem neuměl navázat.

V pátek jsem navštívil BVV, kde byla výstavka Rehaprotex a zděsil jsem se. Jestli je toto obraz naší budoucnosti - jen jeden pavilon! Byl tam i stánek Rady seniorů ČR a jeho osádka se velmi bavila, když jsem představoval svojí vizi. Ale dozvěděl jsem se, že už o něčem podobném jednali.

Proto vyzývám všechny, kdo by měl zájem vědět víc - ozvěte se občanskému sdružení Rehatom, které bude projekt uvádět do života na rehatom@email.cz.

S pozdravem "tužme se" Pavel Tomeš, předseda o.s.Rehatom.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...