Moji herci jsou pro každou 
špatnost, říká Zdeněk Troška

Moji herci jsou pro každou
špatnost, říká Zdeněk Troška

24. 5. 2013

První filmová klapka pokračování komedie Babovřesky padla teď v pátek v Pištíně na Českobudějovicku. Obyvatelé nejen této jihočeské vesnice se tak po roce budou do konce června potkávat se štábem režiséra Zdeňka Trošky a známými herci. K Janě Synkové, Veronice Žilkové, Lucii Vondráčkové či Janu Dolanskému přibudou ve dvojce třeba Martin Stropnický, Michal Pavlata, Miriam Kantorková a také pětice známých hokejistů.

Natáčení začalo na faře

Dvojka podle Trošky vzniká na přání mnoha diváků, kteří si pokračování filmu vyžádali: „Herci, které jsem obsadil, jsou lidé se smyslem pro humor, s nadhledem a svolní pro každou špatnost. A nebyl bych to já, abych nevymýšlel nějaké ty bejkárny, které lidi pobaví a aspoň na chvíli odpoutají od současných problémů. Nechci diváky rozbrečet, chci je pobavit. Proto věřím, že se u Babovřesek 2 budou bavit stejně tak dobře, jako se bavili u jedničky.“

Natáčení filmu o faráři začalo na faře. Do vesnice vjíždí autobus, z něj vystupuje nepříliš sympatická stará paní a míří ke kostelu. To zaujme místní drbny, zvlášť proto, že se představuje jako nová kuchařka, která se chce o faráře starat. „V lehkém nadhledu a komediální nadsázce budou diváci opět sledovat řadu souher, náhod a nedorozumění, které zamotají hlavu hlavním aktérům příběhu,“ nastínila producentka Dana Voláková.

Tržby překročily 82 milionů korun

Ve filmu se vedle exteriérů a interiérů v Pištíně, Dobčicích, Záboří, Dřítěni, Netolicích a Hluboké nad Vltavou nově objeví Holašovice, jež jsou na seznamu UNESCO, a hotel Boží oko v Malých Chrášťanech. S premiérou se počítá 20. února 2014.

První díl Babovřesk vidělo podle statistik Unie filmových distributorů více než 600 tisíc diváků, v pokladnách kin nechali přes 82 milionů korun. Spolu se Slovenskem návštěvnost dosáhla 750 tisíc lidí. Ve scénáři právě natáčených Babovřesk 2 se prý dějově počítá i s případnou trojkou.

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.