Na festivalu "Všechny chutě světa" 
můžete zkusit i smažený hmyz

Na festivalu "Všechny chutě světa"
můžete zkusit i smažený hmyz

26. 5. 2013

Jste milovníky kvalitního jídla a pití? Máte rádi exotickou kuchyni? Zajímá Vás tradiční gastronomie z různých koutů světa a chcete vědět, jak se některé exotické speciality připravují? Pak musíte navštívit food festival Všechny chutě světa, který se koná v sobotu 15. června na Zámku Dobřichovice. 

Festival Všechny chutě světa je unikátní gastronomická show pro všechny, kdo rádi cestují, milují nevšední zážitky a především dobré jídlo.

„Návštěvníci se mohou těšit na pestrobarevnou směsici chutí a vůní z nejrůznějších koutů světa. Přizvali jsme vyhlášené kuchaře, kteří se buď specializují na zahraniční kuchyni, anebo vaří v českých restauracích kuchyni ze své rodné země,“ říká organizátor festivalu Štefan Oršoš. 

Na festivalu bude možné ochutnat například mexické speciality, francouzské palačinky, korejské kimči, japonské sushi, vietnamské pho, indickou masalu, ale i čerstvé těstoviny či dokonce smažený hmyz nebo konopné speciality. Chybět nebude ani stánek s kořením, kávou, doutníky, italskými nebo asijskými produkty, hummusem nebo čokoládou.

„Raritou jistě bude stánek se smaženým hmyzem, ale také třeba opunciové pivo či brazilské pao,“ doplňuje Štefan Oršoš. Podle něho budou součástí festivalu také workshopy, na kterých si budou moci návštěvníci sami vyzkoušet přípravu vybraných pochutin, např. jak se dělá suši, peče chléb, připravuje  čaj nebo káva. Na své si samozřejmě přijdou i znalci vína či karibských rumů.

Součástí festivalu je i doprovodný kulturní program, v rámci kterého vystoupí např. brazilská bubenická show Tam Tam Batucada, latinskoamerická kapela Caribe či arabská skupina Ziriab. Petr Fridrich pozve návštěvníky na svůj workshop Školy smíchu a pro děti bude hrát divadlo cestovatelky Pavlíny Brzákové a také divadlo Ty-jý-tr, připraveny jsou rovněž nejrůznější dětské hry.

„Věřím, že se na dobřichovickém zámku pobaví a dobře najedí celé rodiny. Je to příležitost poznat kulturu nejrůznějších národů skrz muziku a tradiční jídlo,“ dodává Štefan Oršoš.

 

Kdy: sobota 15. června od 10.00 do 22. hod.
Kde: Dobřichovice u Prahy, zámek a jeho okolí
Pro koho: milovníci dobrého jídla a cestování, dospělí i děti
Jak se tam dostanu: autem z Prahy přes Černošice, vlakem z Berouna či Prahy do stanice Dobřichovice, na kole, pěšky, taxíkem, koňmo.

Chcete získat vstupenky na festival Všechny chutě světa zdarma? Můžete o ně soutěžit v naší sekci Soutěže. Klikněte zde.
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.