Grilovací sezóna už začala,
jaký gril by vám vyhovoval?

Grilovací sezóna už začala,
jaký gril by vám vyhovoval?

27. 5. 2013

Cítíte tu vůni grilovaného masa, která se line zahradou od sousedů? Chtěli byste také grilovat, ale nemáte na čem? Vybrat si ten správný gril můžete u Mountfieldu, který nabízí velké množství nejrůznějších typů za skvělé ceny.

Grilovat můžete na tradičních grilech na dřevěné uhlí nebo na grilech lávových, kontaktních, elektrických, kotlových či moderních plynových. Modelů, ze kterých můžete vybírat, je celá řada.

První příčky oblíbenosti mezi grily drží modely na plyn a na dřevěné uhlí. Důležitým prvkem u těchto grilů jsou kolečka pro snadný pohyb s grilem po zahradě. Dále při výběru kladou zákazníci důraz především na snadné zapálení grilu. Pro nikoho není příjemné trápit se složitým rozpalováním, kdy už se všichni netrpělivě těší na první šťavnatý steak. „Nejen plynové grily, ale i moderní grily na dřevěné uhlí jsou dnes již vybaveny systémy pro rychlé zapálení a bezpečné uhašení“, říká Barbora Mudráková, specialista na sortiment grilů ze společnosti Mountfield.

Zapálení jedna dvě
Známým nedostatkem grilů na dřevěné uhlí bylo časově náročné rozpalování pomocí fukarů, fénů a nejrůznějších chemických podpalovačů. Proto vzali technologové specializovaní na výrobu grilů problém do svých rukou a začali hledat vhodné řešení. Jeho výsledkem jsou patentované systémy QuickStart a QuickStop, jež zajišťují snadné a zároveň velice rychlé zapálení grilu i uhašení žhavých uhlíků v několika vteřinách. Noviny a jedna sirka jsou přitom vše, co pro zapálení potřebujete.
„Velký zájem je o tyto grily na dřevěné uhlí především mezi těmi, kdo grilují s dětmi či malými vnoučaty. Nemusejí se obávat, že se děti při pobíhání kolem grilu popálí o žhavé uhlíky,“ doplňuje Barbora Mudráková.

Spolu s grily na dřevěné uhlí se na špičce oblíbenosti drží grily na plyn – grily, které zapálíte jediným stisknutím tlačítka a s teploměrem zabudovaným pro určení nejoptimálnější teploty pro grilování.

Třešničkou na dortu je u některých modelů belgických plynových grilů šikovný Aromaz systém, který dodává všemu, co grilujete, skvělou chuť a výraznou vůni. Přitom se jedná o zcela jednoduchý funkční princip – do dvou nerez misek nalijete cokoli, co vám chutná – víno, pivo anebo třeba vodu s aromatickým kořením. Vůně, která se pak z misek přirozeným odpařováním uvolňuje, dodává všemu, co připravujete, neodolatelné aroma a chuť. Podle vlastní fantazie si tak každou grilovací sezonu můžete vytvořit stovky, ba tisíce nejrůznějších vůní a chutí. 

I na balkoně se dá grilovat
Že však žijete v domě bez zahrady vybaveném jen malou terasou či balkonem? Nevadí. Grilování se vzdávat nemusíte. „U nás si milovníci grilování najdou jak menší gril na balkon či terasu, tak pěkný malý stolní gril. Připravovat se na nich dá vše, co na grilu zahradním, navíc se jedná o designové kousky,“ doplňuje Barbora Mudráková.

Gril by měl být nejen technologicky propracovaný, ale měl by se vám i líbit. Budete jej mít před očima bezpočet sezon. Vyberte si proto barvu podle svého vkusu – na trhu vedle obvyklé černé a stříbrné najdete i elegantní smetanovou, sněhově bílou nebo dokonce výraznou červenou.

Grilovat se sousedy, přáteli či rodinou v soukromí zahrady či terasy je výbornou volbou, jak trávit volné chvíle se svými nejbližšími během jarní a letní sezony. Pořiďte si gril, otevřete láhev dobrého vína a začněte grilovat. Stojí to za to.

grilování
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.