Lékárny poradí kuřákům,
jak přestat se zlozvykem

Lékárny poradí kuřákům,
jak přestat se zlozvykem

27. 5. 2013

Kuřáci se do pátku mohou poradit v lékárnách, jak přestat kouřit. Akci ke Světovému dni bez tabáku, který je 31. května, pořádá Česká lékárnická komora. Lékárny zapojené do akce jsou na webu komory a jsou také označeny plakátem. V Česku kouří třetina dospělých, mladých ještě víc.

"Cílem je pomoc a odborná rada pacientům při odvykání kouření a představení lékáren jako nejdostupnějších zdravotnických zařízení, která jsou schopna tuto službu pacientům poskytovat," uvedl mluvčí komory Aleš Krebs. Komora chce vybudovat síť lékáren, které se na odvykání kouření zaměří.

Pro pacienty budou celý týden v lékárnách připraveny tištěné materiály k odvykání kouření a lékárníci se tomuto tématu budou víc věnovat při konzultacích s pacienty. Vysvětlí zájemcům, jaká zdravotní rizika kouření přináší a jak se ho zbavit.

Kouření je nejčastější příčinou úmrtí, jíž lze předejít. Každý rok v Česku zabije 18 tisíc lidí, z nich 8000 zemře na rakovinu, 7000 na nemoci srdce a cév, 2000 na nemoci respirační a 1000 na jiná onemocnění.

kouření
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.