Jitka Molavcová vzpomínala – Pyšnou 
princeznu viděla pětadvacetkrát

Jitka Molavcová vzpomínala – Pyšnou
princeznu viděla pětadvacetkrát

31. 5. 2013

Nositelkou Uznání za tvůrčí přínos ve filmové tvorbě pro děti a mládež se na letošním zlínském filmovém festivalu stala Jitka Molovcová. Loni se ze stejného ocenění těšil herec Jiří Lábus.

Molavcová spolu se svým uměleckým kolegou Jiřím Suchým připravovala v divadle Semafor pořady pro děti, kde je odlehčenou formou seznamovali s operou a klasickou hudbou. „Měli jsme radost, když se aspoň některým ta hudba líbila,“ uvedla třiašedesátiletá herečka, zpěvačka, spisovatelka, muzikantka a moderátorka, která je členkou divadla Semafor od roku 1970.

Molavcová účinkovala v 80. letech v televizních pořadech Malý televizní kabaret či Studio Kamarád, objevila se v řadě televizních pohádek. Jejím hlasem promlouvají i večerníčkové postavy. Teď vystupuje například v pořadu České televize Kouzelná školka.

Herečka přijela do Zlína společně s Jiřím Suchým, oba však prozradili, že festivaly běžně nenavštěvují. „Po cestě jsme ve vlaku zkoušeli, chystáme Kdyby tisíc klarinetů, jsou tam komplikované dialogy," řekla herečka, která stejně jako Suchý zavzpomínala i na své oblíbené filmy z dětství: „Jako dítě jsem viděla pohádku Pyšná princezna snad pětadvacetkrát. Kvůli ní jsem dokonce zmeškala klavírní hodiny, přitom jsem na klavír hrála moc ráda. Ale pan profesor bydlel vedle kina, tak jsem místo na hodinu šla na Pyšnou princeznu.“

Suchý jako dítě miloval kreslené filmy: „Zažil jsem krásnou éru prvních disneyovek. Sněhurku jsem si před časem pouštěl a říkal jsem si, že to nezestárlo, pořád to má svou poetiku.“

festival herecké legendy
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.