Foto

Předváděcí akce lákají
české seniory do ciziny

6. 6. 2013

Organizátoři předváděcích akcí přišli na nový způsob, jak se vyhnout kontrolám a vzrůstajícímu odporu české veřejnosti vůči těmto prezentacím. Své zákazníky vozí na prodejní akce do zahraničí mimo země EU, kde jim například vnucují perské koberce.

Organizátoři předváděcích akcí účastníkům slibují například spojení zahraničního poznávacího zájezdu s koupí kvalitního koberce či atraktivního zlatého šperku. Nákupy na podobných prezentacích v zahraničí začínají připomínají drsné scény známé z tuzemských předváděcích akcí.

"Někteří klienti popisovali, že byli ponecháni samotní v továrně na koberce s několika tureckými prodejci, kteří na ně začali vyvíjet enormní tlak. Nemohli kontaktovat nikoho ze svého zájezdu a ve strachu podlehli a zboží zakoupili," uvedl ředitel Evropského spotřebitelského centra při České obchodní inspekci Tomáš Večl.

Prodejci své zájezdy směřují mimo země Evropské unie, nejčastěji do Turecka či Izraele. Ačkoliv je například turecké právo na ochranu spotřebitele do určité míry sblížené s předpisy EU, nelze se zcela spolehnout na sjednocenou minimální míru ochrany, zaručenou evropským právem.

Pokud jde o prodej v rámci zemí Evropské unie, může podvedeným klientům efektivně pomáhat právě Evropské spotřebitelské centrum. Mimo země EU je ovšem situace obtížnější.

klamání zákazníků předváděcí akce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...