Sladký toast nebo ovesná kaše posypané skořicí chutnají tak dobře, že je těžko uvěřit v nějakou zdravotní prospěšnost tohoto nenápadného hnědého prášku. Ve skutečnosti ale jde o jedno z nejmocnějších léčivých koření. Skořice se nejvíc proslavila svou schopností zlepšit hodnoty hladiny cukru u osob s cukrovkou. Některé z jejích přírodních složek zlepšují účinek inzulinu. Nedílná součást jablečného závinu dokonce může předcházet vzniku krevních sraženin, což je obzvláště důležité.
Stejně jako řada dalších druhů koření má i skořice antibakteriální a protizánětlivé účinky. Ukázalo se, že se kromě jiných vypořádá s bakterií E coli. Výzkumníci dokonce objevili, že je bohatá na antioxidanty polyfenoly, což je další důvod, proč je prospěšná. Obsahuje také hodně vlákniny (ostatně pochází z kůry stromu) a u některých osob dokáže tlumit pálení žáhy.
Skořice zlepšuje hodnoty
hladiny cukru u diabetiků
10. 6. 2013
Zpět na homepage
Doporučujeme
Články z Drbna.cz
Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.
Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:
- Váš nejnovější článek
- Nejnovější komentáře k vašim článkům
- Nové vzkazy od přátel
- Nové žádosti o přátelství
JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí.
Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 50. týden
Před dvěma týdny jsme cestovali po Africe, tento týden si dáme další kontinent, a to Asii. Co o ní víte? To prozradí náš vědomostní kvíz.
AKTUÁLNÍ ANKETA
Jak je to u vás s pečením cukroví? Pečete rádi, anebo si cukroví raději koupíte?
Vánoční cukroví peču rád(a), dělám ho pro celou rodinu
Cukroví peču, ale už ne tolik jako dříve
Už moc nepeču, jen pár vybraných druhů
Už vůbec nepeču, buď si cukroví koupím nebo dostanu od rodiny
Vánoční cukroví nepeču, ani nekupuji, vůbec ho nejím