Foto

První oficiální srovnání sazeb
pro mobily nabízí Tarifomat

21. 3. 2012

Český telekomunikační úřad (ČTÚ) vydal akreditaci první cenové kalkulačce Tarifomat. Ta má sloužit zákazníkům pro srovnání cen služeb tuzemských mobilních operátorů.

„Díky kalkulaci si zákazník vybere vhodný tarif a buď si vše oběhá a zařídí sám, nebo to uděláme za něj. A právě z těch objednávek, které zařídíme my, získáváme od mobilních operátorů provize. Stejně to funguje i v zahraničí,“ řekl jednatel Tarifomatu Roman Nováček.

Služba www.tarifomat.cz zatím jako jediný prošla více než měsíčním schvalovacím procesem ČTÚ. Během testu posuzoval úřad spolu s nezávislým technickým auditorem funkčnost, dostupnost, přesnost výpočtu, aktuálnost, komplexnost, transparentnost a nezávislost. Akreditovaná kalkulačka pak spotřebiteli zaručuje, že jejím prostřednictvím získá objektivní a nejnovější údaje o tarifech mobilních operátorů.

„Akreditace umožní uživatelům jednoduchým a přehledným způsobem srovnat ceny služeb elektronických komunikací a vybrat si tu nejvhodnější službu,“ potvrdil předseda úřadu Pavel Dvořák.

Podle Petra Fajmona z Tarifomatu bezmála 80 procent zákazníků v Česku přeplácí svůj mobilní tarif. Cenové kalkulačky pak mohou uživatelům ušetřit i více než 3000 korun za rok.

ČTÚ byl v posledních měsících pod palbou kritiky kvůli údajně vysokým cenám mobilních služeb a nedostatečné regulaci mobilního trhu.

mobily telefony
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...