První dáma se zlepšila,
ale svůj styl stále hledá

První dáma se zlepšila,
ale svůj styl stále hledá

12. 6. 2013

Oblečení a styl první dámy Ivany Zemanové hodnotili odborníci na módu po jejích prvních veřejných vystoupeních rezervovaně. Byla podle nich především málo výrazná, nenápadná a málo reprezentativní. Spolu s prvními 100 dny v prezidentské funkci Miloše Zemana má také jeho manželka v těchto dnech za sebou pomyslnou zkušební dobu, během níž se ukázalo, jaký styl asi bude chtít zvolit. Podle některých odborníků ho zatím spíše hledá, jiní změnu, jíž prošla, oceňují.

"Paní Ivana Zemanová za 100 dní se svou vizáží zjevně pracuje. V některých oblastech lze zaznamenat posun k lepšímu," řekl Petr Lukeš z Asociace vizážistů a stylistů ČR. V oblékání se podle něj Zemanová zjevně snaží odpoutat od uniformní, neutrální šedi a hledá vlastní nový styl první dámy. "Nutno podotknout, že je stále spíše ve fázi hledání než nalezení dobrého stylu. To svědčí buď o domněle malém významu odívání pro první dámu, a nebo o poněkud chaotickému hledání metodou pokusů a omylů," míní odborník.

Je přesvědčen, že šatník pro první dámu si zaslouží lepší plánování, dokonalost výběru i kvality a současně důraz na klasiku i tradici. "Měl by se naplánovat v rámci předem připravené koncepce stylu, která by reflektovala škálu příležitostí, jež zcela logicky první dáma musí absolvovat," říká Lukeš. Oděv první dámy byl podle něj při posledních společenských příležitostech nápaditější i lépe padnoucí.

"Na druhou stranu je vidět, že šatník nepřipravoval profesionál. Spíše se jeví jako směsice různých rad a tipů spojených vlastní invencí. Je například škoda, že na dostizích paní Zemanová nectí tradici dámských klobouků, kterou bych od nejvýznamnějšího hosta rozhodně očekával," diví se vizážista.

Většina těch, kteří se o to zajímají, pravděpodobně zaznamenala nejprve podbarvení, poté rezavou variantu a nakonec zesvětlení vlasů Ivany Zemanové. "To vidím jako ne zcela šťastný pokus hledání toho pravého stylu nekonečnou řadou experimentů, což si většina žen odžije spíše v dívčím věku. U první dámy bych hledal trochu jednoznačnější a zralejší přístup," míní Lukeš.

Věří však, že Ivana Zemanová zařadí světlou variantu svých vlasů "mezi ty nepovedené". Světlé vlasy se podle Lukeše nehodí k pleti první dámy a k jejímu temnějšímu obočí, kladně hodnotí změny ve střihu vlasů. "Tmavá barva však byla mnohem slušivější," uzavírá s tím, že po ustálení barvy a střihu vlasů by stálo za to ještě zapracovat na lichotivějším make-upu a konečném nalezení dostatečně osobitého a čitelného stylu odívání. "Možná však první dáma potřebuje jen trochu více času," dodal.

Naopak vizážistka firmy Lancome Lucia Gibodová změnu barvy vlasů první dámy ocenila. "Změna barvy jí velice prospěla a zkrácení vlasů k uším ji omladilo," uvedla Gibodová.

Podle ní je Zemanová typem ženy, které sluší pouzdrové šaty s výraznými detaily v horní části. Při volbě oblečení by měla volit raději světlejší barvy, v nichž působí mladším a odpočatějším dojmem, míní vizážistka, ale připouští, že v tomto směru je prezidentova manželka do určité míry svázána zákonitostmi hradního protokolu. První dámě také doporučuje výraznější líčení očí a používání tvářenky, která jí "sluší a prospívá".

"Každopádně jsem velice mile překvapena, jak paní Zemanová postoupila ve svých proměnách," podotkla Gibodová. Dodala, že také dceři manželů Zemanových Kateřině velmi prospěla změna účesu na delší mikádo. "Toho ať se drží," vzkázala vizážistka.

prezident první dáma
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%