Cestování seniorům prospívá
po fyzické i psychické stránce

Cestování seniorům prospívá
po fyzické i psychické stránce

16. 6. 2013

Seniorů v Česku přibývá. Už loni jejich počet atakoval hranici tří milionů. Většina z nich přitom podstatnou část svého volného času prosedí doma. Zatímco seniorů z Německa jsou v létě v Praze plné ulice, ti čeští v drtivé většině případů nikam nevyrazí.

Čeští senioři jsou, co se týká cestování v důchodu, výrazně pod evropským průměrem. Přitom je dokázáno, že senioři-cestovatelé jsou na tom výrazně lépe jak po fyzické, tak psychické stránce.

Několikadenní pobyt mimo domov má na psychiku staršího člověka jednoznačně pozitivní vliv. Pozná nové lidi, vyzkouší si nové aktivity, je vitálnější, spokojenější. Pokud vyrazí na rekondiční pobyt, do lázní, nebo do hotelu s wellness zázemím, přidávají se k tomu i další pozitiva. Kromě psychické pohody přijde i pohoda fyzická.

Speciální nabídky ušité na míru

České hotely dnes pro přilákání více hostů zkoušejí leccos. Výjimkou tedy nejsou ani speciální pobytové balíčky, akcentující právě zájmy a potřeby seniorů. „Wellness pobyt se dá sestavit přesně podle aktuálních potřeb seniora, v případě rekondičních pobytů v tuzemských lázních pak program může sestavit i lékař,“ přibližuje některé z možností manažer hotelového řetězce OREA Hotels Vojtěch Probošt..

Mimochodem – do lázní už se dnes v Česku nejezdí na několik týdnů, ale většinou právě jen na kratší, třeba týdenní pobyty. Sanatoria a klasické lázeňské domy vystřídaly hotely s kompletním zázemím pro wellness a lázeňské procedury. Součástí jsou sauny, whirlpooly, bazény s protiproudem, vše často k dispozici zdarma v rámci některého z balíčků.

Senioři na cestách

Obecně platí, že senioři jsou jen ve výjimečných případech zákazníky, kteří využívají last minute akce. Naopak chtějí mít dostatek času na přípravy. Proto upřednostňují naopak first minute nabídky. Nenakupují ani na internetu. Jsou typičtí katalogoví zákazníci. Výhodu ale mají v tom, že mohou cestovat kdykoli – mimo sezonu tak často ušetří i několik tisíc z ceny zájezdu.

Nabídky pobytů, které jsou vhodné i pro seniory, se ale neomezují jen na pobyty v lázních. Naopak. Nabídka je mnohem širší. Balíčky s doplňkovými službami, které starší lidé ocení, nabízejí i hotely na českých horách.

Odpolední káva a zákusek zdarma, volný vstup do sauny nebo fitness – to jsou jen některé z výhod, které mohou čerpat starší klienti.

Deset tisíc kroků pro zdraví

Deset tisíc kroků denně – to je prý recept na silné a neřídnoucí kosti. Právě české hory, ať už jsou to Krkonoše nebo Šumava ,  jsou ideálním místem, kde strávit turistickou dovolenou. I seniorská dovolená totiž může být aktivní. Starší člověk se nemusí nutně prohánět na sjezdovce, nebo v létě zdolávat desítky kilometrů na kole, běžky nebo procházky ale zvládne. Večer pak může zrelaxovat ve wellness centru a následně nad dobrou večeří.

S sebou mohou vzít prarodiče i vnouče, nebo vnoučata. Asi těžko s babičkou a dědou pojedou na týden odrostlí středoškoláci, menší děti se ale na dovolenou s prarodiči obvykle těší. Rozmazlování, společné výlety. Hotely navíc tyto aktivity ještě „vylepšují“ odpoledním zmrzlinovým pohárem pro děti a kávou pro seniory, nebo slevami na ubytování právě pro malé návštěvníky.

Co si může senior dopřát?

Za málo peněz, hodně muziky – aneb když důkladně prozkoumáte nabídky, můžete narazit na příjemné pobyty a služby, za ještě příjemnější ceny:

  • některé hotely servírují odpolední kávu a zákusek zdarma
  • jinde zase ubytují naprosto zdarma vnoučata do šesti let věku
  • vstupy zdarma se vztahují i na saunu, fitness, whirlpool a další části wellness centra – buď v průběhu celého den, nebo jeho části
  • ubytování obvykle bývá v hotelech, které jsou bezbariérové a navíc disponují příjemným zázemím ve formě letní terasy s živou hudbou.

Dost možná, ale právě vy patříte k těm, které pobyt ve wellness hotelu rádi využijí. Navíc můžete využít stále oblíbenější formou dárků - nejrůznější poukazy a certifikáty na pobyty.

Věříme, že si vyberete některou z nabídek sítě hotelů OREA a že po pobytu u nás se vrátíte nabití novou energií a chutí do života.

cestování dovolená hotely
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.