Foto

Nejdražší benzin je v Itálii
a v severských zemích

23. 6. 2013

Češi, kteří se chystají jet autem na dovolenou do Itálie, musejí počítat s výrazně vyššími cenami pohonných hmot. Za litr benzinu si u italských pump připlatí proti Česku zhruba osm korun, za litr nafty šest korun. Levnější pohonné hmoty jsou z tradičních destinací, kam Češi míří autem, například v Chorvatsku. Vyplývá to z aktuálních údajů německého autoklubu ADAC.

U českých pump podle údajů společnosti CCS litr nejprodávanějšího benzinu Natural 95 stojí 36,11 koruny, litr nafty 35,57 koruny. Ceny v posledních dvou týdnech stagnují.

S dražšími pohonnými hmotami musejí počítat řidiči v celé západní části Středomoří. Nejvyšší ceny jsou v Itálii, kde benzin stojí v přepočtu 44,68 koruny za litr a nafta 41,63 koruny. O něco nižší jsou ceny u francouzských pump, kde se litr benzinu podává za 39,71 koruny a nafta za 36,17 koruny. Nejblíže jsou ceny pohonných hmot k českým ve Španělsku, kde benzin stojí 36,14 koruny za litr, nafta 34,27 koruny.

V další tradiční

benzin dovolená
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...