Česká televize začala
natáčet nové kriminálky

Česká televize začala
natáčet nové kriminálky

25. 6. 2013

Moderní detektivku a kriminální příběhy propojené s astrologií začala minulý týden natáčet Česká televize. V seriálu Clona bude Kryštof Hádek řešit vraždu svého otce, v dalším seriálu Vraždy v kruhu se objeví výrazná postava kriminalisty v podání Ivana Trojana. Oba formáty se na obrazovce objeví příští rok, informovala dnes televize.

Podle ČT mají oba seriály vybočovat ze stereotypů. „Clona i Vraždy v kruhu se vymykají běžnému pojetí detektivního seriálu jak scénářem, tak zvolenou filmovou řečí,“ uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich. V seriálu Clona má převažovat akce a profesionální týmová spolupráce. V pořadu Vraždy v kruhu bude stěžejní postava kriminalisty, který je i přes používání nekonvenčních pracovních metod respektovaný pro svou výkonnost a pohotovost.

„Naší ambicí je uvést na tuzemskou scénu výraznou postavu kriminalisty, na němž citelně leží tíha vyšetřování a často i morální odpovědnost plynoucí z faktu, že je mnohdy do případů osobně zapleten,“ řekl producent Jan Štern. Spolu s hlavní postavou chce ČT po vzoru skandinávských detektivek zabrousit do všech možných zákoutí společenského i politického života.

Specifikem Vražd v kruhu bude propojení kriminalistických příběhů s astrologií. „Dvanáct znamení zvěrokruhu slouží seriálu jako kostra pro dvanáct zločinů spáchaných z dvanácti různých pohnutek charakteristických pro to či ono sluneční znamení,“ doplnil Štern. Kromě Trojana diváci v seriálu uvidí Richarda Krajča a Hanu Vagnerovou. V pořadu Clona se kromě Hádka představí Jan Hartl a Táňa Medvecká.

Česká televize seriál
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...