Shakespearovské slavnosti:
v pěti městech osm inscenací

Shakespearovské slavnosti:
v pěti městech osm inscenací

25. 6. 2013

Premiéra komedie Sen noci svatojánské s Vandou Hybnerovou a Davidem Prachařem v hlavních rolích zahájí dnes večer na Pražském hradě Letní shakespearovské slavnosti. Do 7. září nabídnou i v Brně, Ostravě, Bratislavě a ve Zvolenu osm inscenací, naplánováno je celkem 153 večerů.

Úterní uzavřené představení v areálu Nejvyššího purkrabství je určeno výhradně sponzorům. Veřejnost zde poprvé usedne až v pátek. Ceny vstupenek na přírodní jeviště Pražského hradu stojí od 250 do 990 korun. Na nádvoří Lichtenštejnského paláce Hudební a taneční fakulty AMU na Malostranském náměstí se začne hrát 3. července, vstupenky se prodávají od 290 do 990 Kč.

Inscenace komedie Sen noci svatojánské vznikla pod režisérským dohledem dvojice SKUTR (Martin Kukučka a Lukáš Trpišovský). V příběhu z kouzelného světa lesních skřítků a elfů, mileneckých párů a spikleneckých lstí se vedle Prachaře a Hybnerové ve dvojrolích Thesea a Oberona a Hippolyty a Titánie objeví například Czongor Kassai, Hana Vagnerová, Martin Písařík, Zuzana Stavná, Josef Polášek a Marek Daniel. Na piáno tuto milostnou „jamsession“ živě doprovodí Václav Kopta jako Píšťala.

divadlo festival
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.