Nový film o rodičovské lásce: 
z křesťanky udělali židovské dítě, ale...

Nový film o rodičovské lásce:
z křesťanky udělali židovské dítě, ale...

27. 6. 2013

Režisér Jiří Svoboda natáčí v Terezíně dvoudílný televizní film Poslední cyklista. Snímek vzniká podle scénáře, na němž Svoboda spolupracoval s představitelem jedné z rolí Tomášem Töpferem. Česká televize film odvysílá na jaře příštího roku.

Ve scénáři židovský manželský pár Orensteinových, kteří nemohou mít vlastní děti, adoptuje v roce 1933 malého sirotka Klárku. Netuší, jaký životní osud jí připraví tím, že z křesťanky udělají nevratně židovské dítě. Tehdy totiž ještě nemohli tušit, co je to holokaust.

Klárka vnesla zpočátku do jejich života světlo, zahrnuli ji laskavostí, péčí a láskou. S blížícím se dalším desetiletím ale ubývalo štěstí a radosti. Nástup Hitlera k moci v Německu a jeho expanze do Evropy ovlivnily životy milionů rodin a nejtragičtěji zasáhly ty s židovským původem. Orensteinovi se pak za každou cenu snaží děvčátko ochránit před událostmi, které ji nemohou minout.

Režisér obsadil do hlavních rolí Agi Gubikovou, Martu Vančurovou a Petra Štěpána. V dalších úlohách se objeví Markéta Hrubešová, Lenka Vlasáková, Jan Vondráček, Václav Helšus, Jiří Oberfalzer, Petr Vaněk, Hana Frejková a David Novotný.

televize
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.