Tak tohle je tedy k neuvěření: 
nejhříšnější zemí je prý Česko

Tak tohle je tedy k neuvěření:
nejhříšnější zemí je prý Česko

29. 6. 2013

Tenhle výzkum americké agentury Bloomberg nám velkou reklamu nedělá: Česká republika se v jejím žebříčku nejvíce neřestných zemí světa ocitla na úplném vrcholu! Pořadí je sestaveno s ohledem na konzumaci alkoholu, cigaret a drog a na rozšíření hazardu. Na opačné straně žebříčku 57 zemí je bezúhonná Zambie.

V žebříčku nejsou všechny státy

Základem statistiky se stala průměrná spotřeba alkoholu a cigaret na obyvatele starší 15 let, roční spotřeba drogového mixu složeného z amfetaminu, marihuany, kokainu, extáze a opiátů včetně léků a celkový roční obrat hazardních her v poměru k hrubému domácímu produktu.

Stát s nejvyšší hodnotou v každém z ukazatelů obdržel 25 bodů, s nejmenším nulu. Ostatní země zařazené do seznamu zaujaly místo v žebříčku procentuálně podle pětadvacetibodové stupnice. Konečné číslo určil součet všech čtyř hodnot. Do žebříčku se ovšem dostaly jen ty státy, které publikují statistiky ve všech hodnocených oblastech.

První místo s náskokem

Česká republika zaznamenala celkový výsledek 64,5 bodu. Na prvním místě je s velkým odstupem před druhým Slovinskem (58,8) a třetí Austrálií (55,8). V žádné z dílčích kategorií naštěstí Česko v čele žebříčku není. Ve spotřebě alkoholu je čtvrté, v konzumaci drog šesté, ve spotřebě cigaret deváté a v hazardních hrách 12. Neslavné prvenství má ovšem podle agentury Bloomberg Česká republika v dílčí kategorii konzumace marihuany, v konzumaci extáze je za Austrálií druhá.

Alkohol se nejvíc pije v Bělorusku a nejméně v Libanonu. Největší spotřeba cigaret je v Bulharsku, nejmenší v Zambii. Drogám nejvíc propadli obyvatelé Izraele, nejméně Arméni, Rumuni a Albánci. V hazardu se točí nejvíc peněz na Filipínách, nejméně v Salvadoru, Guatemale a také v Rusku, kde je ovšem většina hráčských doupat ilegální.

Slovensko je celkově na 18. místě těsně za Británií a USA. Mezi nejspořádanější země americká agentura kromě Zambie zařadila pětici latinskoamerických států včetně například drogovou válkou postiženého Mexika...

průzkum životní styl
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.