Dobrá zpráva pro fanoušky 
Yes: příští rok se uvidíme!

Dobrá zpráva pro fanoušky
Yes: příští rok se uvidíme!

1. 7. 2013

Posloucháte rádi slavnou artrockovou skupinu Yes? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Kapela vystoupí v Praze 30. května příštího roku a představí svá tři zásadní alba ze 70. let. Na koncertu v Kongresovém centru zazní v plném rozsahu nahrávky The Yes Album (1971), Close to the Edge (1972) a Going for the One (1977). Vystoupení bude součástí turné nazvaného Triple-Header 2014 European Tour, které odstartuje 29. dubna v Oxfordu. Předprodej vstupenek na pražský koncert v cenách 1190 až 1790 korun začne už 5. července.

Tentokrát bez zpěváka Jona Andersona

Skupina Yes se představí ve složení Chris Squire (baskytara), Steve Howe (kytara), Alan White (bicí), Geoff Downes (klávesy) a Jon Davison (zpěv). Chybět bude zpěvák Jon Anderson, jenž v často se měnící sestavě kapely naposledy působil v roce 2004.

Z hudebníků, kteří se podíleli na albech The Yes Album, Close to the Edge a Going for the One v současné době v Yes působí Squire, Howe a White. „Představili jsme tato tři alba v plném rozsahu na našem turné po Severní a Jižní Americe a fanoušci byli absolutně nadšeni,“ uvedl kytarista Steve Howe.

Staré vzpomínky, ale i současnost

Posluchači se mimo jiné mohou těšit na staré hity včetně skladeb Yours is No Disgrace, I’ve Seen All Good People, Starship Trooper, And You And I nebo Awaken. „Je to skvělá příležitost podělit se s našimi evropskými fanoušky o vývoj Yes v průběhu různých epoch, zavzpomínat na ty doby a vytvořit vzpomínky úplně nové, současné,“ řekl bubeník Alan White.

V Česku vystoupili Yes už několikrát. Jejich zastávka v Praze v rámci 35th Anniversary Tour se v roce 2004 stala prvním velkým koncertem v tehdejší nové Sazka Areně (dnes O2 arena).

Yes vznikli na konci 60. let a patřili společně s ranými Genesis, Pink Floyd a triem Emerson, Lake and Palmer k průkopníkům stylu artrock. V něm muzikanti a skladatelé kombinovali rockové postupy s postupy klasické vážné hudby.

hudební legendy koncert
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.