Konec dřiny, bubnová sekačka
krásně poseká i vysokou trávu

Konec dřiny, bubnová sekačka
krásně poseká i vysokou trávu

2. 7. 2013

Když člověku poprvé rupne v zádech, začne být i nepravidelné sekání zahrady pořádná dřina. A má-li ta zahrada větší rozlohu, nebo jde dokonce o sad či louku, je o nepěknou „zábavu“ postaráno.

V tu chvíli je načase pořídit si zdatného pomocníka – bubnovou sekačku. Nebo ještě lépe. Rozumné je potížím předejít a s bubnovkou obhospodařovat travnatý pozemek pěkně od začátku, dřív než ta záda vypoví službu.

Předností těchto samochodných strojů s benzinovým motorem je, že s nimi rychle, kvalitně a bez fyzické námahy posečete i větší plochy s porostem vysokým až 150 centimetrů. A nejen to. Jak vyzdvihuje Petr Zahrádka z Mountfieldu, bubnové sekačky mají speciální konstrukci, díky níž si předsunutý a otevřený buben osazený otočnými žacími noži poradí také s divoce rostoucí a houževnatou vegetací. Spolehlivě to dokáží i ve svažitém a členitém terénu.

„Posečenou vegetaci ponechávají za sebou v řádcích, takže ji lze snadno odvézt na kompost, sklidit čerstvou i pohodlně usušit do zásoby na krmení,“ říká Zahrádka. Problémem nejsou ani drny a krtiny, takové překážky bubnovka lehce rozsekne nebo rozmetá.

Výhodou je skutečnost, že jde o robustní a přitom velmi chytře konstruované stroje. Díky tomu jsou jejich obsluha i údržba velmi snadné. Nejen senioři ocení ergonomicky tvarovaná řídítka, která si lze podle individuálních potřeb výškově nastavit.

K bubnové sekačce si lze pořídit také dvokolovou sulku, takže při sečení rovinatých pozemků budete pohodlně sedět a vozit se. Sedačka sulky je vybavená komfortním anatomickým sedákem s bočními zábranami i nožní a ruční brzdou. Nafukovací kola má uložena v kuličkových ložiskách. Chytrou volbou může být bubnová sekačka s nastavitelnými řídítky, která dovolí kvalitně posekat i trávu rostoucí podél zdi nebo jiných překážek. Bubnová sekačka s nastavitelnými řídítky se dá také rychle a jednoduše složit. Pak se vejde i do kufru běžného osobního auta.

Novinkou na českém trhu je bubnová sekačka BDR 583 VARIO s výkonem motoru 7, 5 HP.  Jde o jediný stroj tohoto typu, který je vybaven variátorem.  Díky variátoru si pojezdovou rychlost plynule nastavíte přesně, tak jak potřebujete.

Mountfield zahrada
Hodnocení:
(4 b. / 1 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.