Chystáte se na vodu?
Většina řeky je sjízdná

Chystáte se na vodu?
Většina řeky je sjízdná

3. 7. 2013

Teplé počasí bez deště pravděpodobně vyláká na řeky mnoho vodáků. O nastávajícím prodlouženém víkendu bude podle Vojtcha Jančara z Českého kanoistického svazu zřejmě hodně rušno. Většina řek je sjízdných, přesto by si měli vodáci dát pozor na jezech, protože některé z nich by mohly být kvůli velkému průtoku nebezpečné.

Vltava nabízí příjemnou jízdu od Vyššího Brodu k Boršovu nad Vltavou. Otava je splavná až od Sušice, Nežárka už od Jindřichova Hradce. Hodně vody je stále v Lužnici. "Nebezpečným jezem Pilařem protéká stále téměř dvacet kubíků a Bechyní pak více než šedesát," upozornil Jančar. Vodáci se v sobotu mohou zúčastnit Benátské noci v Suchdole.

Na západě Čech jsou splavné Berounka i Ohře, dostatek vody zůstává na Radbuze či Úhlavě, Mži lze splouvat od Hracholuské přehrady. Na severu slibují hezkou jízdu Bílina a Ploučnice. Vodáci se mohou vydat také na Jizeru, Tichou a Divokou Orlici i střední tok Labe ve východních Čechách.

Jihlava je splavná od Cerekve, je po ní možné dojet až do Vladislavi a pak po trochu opomíjeném úseku z Ivančic až k jejímu ústí. Svratka sice zůstává sjízdná už jen od Brna, ale o víkendu se do ní bude kvůli raftařské akci vypouštět voda z Vírské přehrady, čehož mohou využít i ostatní vodáci, uvedl Jančar.

Po Dyji se dá plout pod Znojmem až pod Břeclav, jezy pod Mušovskými jezery je však třeba sjíždět s velkou opatrností. Morava je splavná od Raškova, Odra od Suchdola a Bečva od Valašského Meziříčí, ovšem podle Jančara "s odřeným kýlem".

voda
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.