Karel Gott rozpálil mladé publikum. 
Teď může oslavit 74. narozeniny

Karel Gott rozpálil mladé publikum.
Teď může oslavit 74. narozeniny

6. 7. 2013

Kdo měl na letošním 19. ročníku festivalu Rock for People, který se konal ve Festivalparku v Hradci Králové, největší úspěch? Možná trochu překvapivě Karel Gott, zpěvák, který 14. července oslaví už 74. narozeniny! Mladé publikum uvedl doslova do varu. Tentokrát sklidili pochvalu i pořadatelé, kteří se poučili z loňských problémů s počasím, zajistili kryté scény i dobrou kvalitu festivalového zázemí.

Hold Mistrovi na otevřené scéně

Podle Honzy Vedrala z deníku MF Dnes všechno fungovalo: Rock for People byl tentokrát hodně barvitý, každý den měl jiné žánrové zaměření a také svůj vrchol. Ale tím úplně největším vrcholem bylo rozhodně vystoupení Karla Gotta, který rozdivočel o generace mladší publikum a ta atmosféra byla opravdu nepopsatelná. I následující Queens of the Stone Age, kteří byli výborní, se museli trochu poprat s tím, aby posluchače převedli na jiný druh muziky.

Také z pohledu hudebního publicisty Jaroslava Špuláka bylo vrcholem Rock for People vystoupení Karla Gotta, které prý zásadně změnilo atmosféru festivalu. Kromě toho, že diváci vzdali hold Gottovi přímo na otevřené scéně, mám pocit, že po jeho příjezdu ovzduší na festivalu nabralo takový až mírový charakter, uvedl Špulák s tím, že o totéž se podle něj pokusila při svém koncertu americká skupina Thirty Seconds to Mars: Přestože její vystoupení bylo možná trochu patetické, profesionálně odvedený koncert se kapele povedl.

Špulák připomněl, že pro organizátory Rock for People to byl důležitý rok, protože festival se potřeboval vrátit na výsluní po loňské ztrátě několika milionů korun, kdy program vážně narušila prudká bouře: Cesta, jakou si letos získal důvěru diváků, je správná.

Festivalové zážitky pro třicet tisíc lidí

S festivalem byl spokojený i zástupce měsíčníku Rock and Pop Jan Šída: „Jde o atmosféru a nakonec se nečekaně ukázalo, že hvězdou festivalu je Karel Gott, o jehož koncert byl větší zájem než o zahraniční kapely. Letos mě také zaujala vyhledávací scéna Showcase, kde měl například dostali skvělí Catfish and the Bottlemen nebo Young Fathers.

Festival podle pořadatelů navštívilo přibližně třicet tisíc lidí. Akce jim nabídla nejen hudební zážitky, ale i množství vedlejších aktivit a občerstvení. Policejní mluvčí Jan Čížkovský uvedl, že festival nepřinesl vážné narušení pořádku, policisté řešili běžné přestupky v dopravě a drobné krádeže.

hudba Karel Gott
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.