Foto

Pořadatelé předváděcích
akcí přišli s novým trikem

8. 7. 2013

Pořadatelé předváděcích akcí začali používat nový trik, který má klientům ztížit odstoupení od uzavřených smluv. Seniory nutí, aby kromě kupní smlouvy uzavřeli i zprostředkovatelskou smlouvu s jiným subjektem. Spoléhají přitom na to, že klienti poté odstoupí pouze od hlavní smlouvy a na zprostředkovatelskou zapomenou, čímž se připraví o možnost získání finančních prostředků v řádu stokorun nazpět, uvádí časopis dTest.

"I v případě, že od této druhé smlouvy zákazníci včas a řádně odstoupí, šance na vrácení peněz je minimální, protože jako zprostředkovatelé vystupují obtížně dohledatelní lidé," uvedl vedoucí právní poradny dTestu Lukáš Zelený.

Podle nedávného vyjádření Evropského spotřebitelského centra přišli organizátoři předváděcích akcí také na nový způsob, jak se vyhnout kontrolám a vzrůstajícímu odporu české veřejnosti vůči těmto akcím. Své zákazníky vozí na předváděcí prodejní akce do zahraničí mimo země EU, například do Turecka.

Česká obchodní inspekce (ČOI) udělila od ledna do května organizátorům předváděcích akcí pokuty za 10,3 milionu korun. Objem sankcí i jejich počet roste, loni za stejné období výše sankcí činila 1,9 milionu korun.

klamání zákazníků předváděcí akce
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...