Využijte výhodný letní tip: 
skvělé filmy skoro za hubičku

Využijte výhodný letní tip:
skvělé filmy skoro za hubičku

10. 7. 2013

Také se vám zdají vstupenky do kina přemrštěně drahé? Pokud nebydlíte daleko od Prahy nebo od Hradce Králové, máme pro vás skvělý tip. I pro letošní prázdninové měsíce totiž připravila tři spřátelená pražská kina Světozor, Aero a Bio Oko přehlídku Pražské filmové léto. Čtvrtý ročník oblíbené akce nabízí během července a srpna každý den návštěvu vždy první odpolední projekce za pouhých 40 korun. Podobnou výhodu budou mít i lidé v Hradci Králové.

Na programu jsou skutečné trháky

„Diváci budou mít za toto symbolické vstupné možnost zhlédnout všechny zásadní filmové novinky uplynulé sezony, které jim během roku utekly. Zatímco Světozor bude přehlídku hostit celé dva měsíce, v Oku probíhá jen v červenci; v srpnu po něm štafetu přebere žižkovské Aero,“ řekla Radka Urbancová ze společnosti Aerofilms. V srpnu se filmového léta podle ní dočkají také diváci Bia Central v Hradci Králové. Tam budou ještě vstřícnější, protože vstupenky budou prodávat po 30 korunách.

V programu se objeví filmové trháky, jakým byl třeba Hobit, oscarový snímek Argo s Benem Affleckem v hlavní roli i v roli režiséra, poslední bondovka Skyfall nebo Tarantinův Nespoutaný Django. „Uveden bude i hit loňského karlovarského festivalu Divoká stvoření jižních krajin, dánské drama Hon či komedie Sedm psychopatů,“ podotkla ředitelka Aera Zuzana Kameníková.

Nejen novinky, ale i evergreeny

Vedle novinek uvidí zájemci také několik digitalizovaných klasických filmů, které se vrátily na plátna kin během minulé sezony. Například dnes už kultovní film Big Lebowski, komedii Někdo to rád horké a další filmy z nynější přehlídky Marilyn nebo westernovou klasiku Tenkrát na Západě. Nebudou chybět dokumenty Hledá se prezident ze zákulisí letošní přímé prezidentské volby a Šmejdi, zachycující praktiky prodejců na předváděcích akcích.

Od prvního ročníku Pražského filmového léta, který se konal v roce 2010 pouze v žižkovském Aeru, se přehlídka rozšířila až do letošních čtyř kin. Loni ji jen v Praze navštívilo téměř 15 tisíc diváků.

Vstupenky si zájemci mohou zakoupit v pokladnách kin Aero, Bio Oko a Světozor. Každé prodává vstupenky i do ostatních zúčastněných biografů. Lístky jsou k mání také on-line na webových stránkách jednotlivých kin.

film
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.