Začíná hudební festival
na tuzemských hradech

Začíná hudební festival
na tuzemských hradech

12. 7. 2013

Hudební festival Hrady CZ startuje na středočeském hradě Točník. Festival se postupně uskuteční na osmi tvrzích v Čechách a na Moravě. Letos se koná už podeváté a skončí o posledním prázdninovém víkendu na hradě Bouzov u Olomouce.

Mezi hvězdy letošního festivalu patří Kryštof, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Vojta Dyk s kapelou Nightwork, Zrní, Mandrage, David Koller nebo Pipes and Pints. Představí se slovenští hudebníci ze skupiny Iné Kafe a Rytmus. Diváci uslyší také nové uskupení Portless založené bývalými členy Support Lesbiens.

Festival se uskuteční na hradech Točník (12. až 13. července), Švihov (19. až 20. července), Kunětická hora (26. až 27. července), Rožmberk nad Vltavou (2. až 3. srpna), Bezděz (23. až 24. srpna), Veveří (9. až 10.srpna), Hradec nad Moravicí (16. až 17. srpna) a Bouzov (30. až 31. srpna).

Páteční program festivalu začíná vždy v podvečer a často se odehrává přímo v prostorách hradu. Sobotní se koná většinou v podhradí, kde jsou velké festivalové areály pro tisíce lidí se dvěma hudebními pódii. Na Točníku se bude hrát v novém areálu v podhradí, festival zahájí Mňága a Žďorp, Koblížci a Mig 21. Nebude chybět tradiční vyhlášení nejlepší karnevalové masky.

Putovní festival Hrady CZ zaznamenal v loňském roce rekordní návštěvnost. Koncerty zástupců české i slovenské hudební scény vidělo téměř 60 tisíc lidí.

festival hrady a zámky naše tipy
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%