Tělo údajného „Bostonského škrtiče“ 
bude kvůli testu DNA vyjmuto z hrobu

Tělo údajného „Bostonského škrtiče“
bude kvůli testu DNA vyjmuto z hrobu

12. 7. 2013

Zhruba půlstoletí poté, co série vražd žen terorizovala americký Boston, umožnily nové testy DNA poprvé spojit hlavního podezřelého a jeho poslední údajnou oběť. Oznámila to americká prokuratura. Testy zjistily „příbuzenskou shodu“ mezi už zesnulým Albertem DeSalvem, jenž byl ze série vražd dlouhou dobu podezírán, a devatenáctiletou dívkou, která byla v lednu 1964 nalezena uškrcená ve svém bytě v Bostonu.

Mladá žena byla dlouho považována za oběť „Bostonského škrtiče“, který mezi lety 1962 a 1964 děsil sexuálními útoky a vraždami žen ve věku od 19 do 85 let oblast Bostonu. DeSalvo se doznal k jedenácti vraždám připisovaným „Bostonskému škrtičovi“ – a ještě ke dvěma dalším. Nikdy však v případě těchto vražd nebyl shledán vinným. Soud ho poslal za řadu ozbrojených loupeží a sexuálních útoků na doživotí do vězení, kde byl někdejší vojenský veterán v roce 1973 ubodán. Předtím však DeSalvo vzal své doznání zpět.

Prokurátor Daniel Conley teď uvedl, že nová analýza zjistila „příbuzenskou shodu“ mezi vzorkem DNA nalezeným na těle zmíněné devatenáctileté oběti z roku 1964 a DeSalvovým synovcem. Jeho genetický materiál vyšetřovatelé získali tajně z vyhozené láhve s vodou, z níž předtím pil. Tato shoda prý umožňuje vyloučit 99,9 procenta mužské populace. Nestačí to však na to, aby mohl být případ uzavřen s naprostou jistotou. Proto úřady v příštích dnech vyjmou DeSalvovo tělo z hrobu, aby výsledky analýzy potvrdily.

Úřady tvrdí, že „příbuzenská“ shoda je první pádný důkaz, že DeSalvo byl „Bostonský škrtič“.

USA zločin
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.