Humorista Milan Markovič
je stále Čechoslovákem

Humorista Milan Markovič
je stále Čechoslovákem

13. 7. 2013

Milan Markovič už téměř dvacet let tráví část života mezi Slovenskem a Českou republikou. Humorista, který si za vlády Vladimíra Mečiara neváhal dělat legraci z tehdejších slovenských mocných, totiž našel na západním břehu řeky Moravy dočasný azyl. Zatímco na slovenské obrazovky mu byla až v polovině 90. let cesta zapovězená, u českých diváků slavil úspěch Markovičův pořad Na šikmé ploše, který díky přebírání signálu vídali i lidé na Slovensku.

Milan Markovič 14. července slaví sedmdesátiny.

Po Mečiarově pádu se mohl koncem 90. let vrátit i na slovenské obrazovky, kde ale nevydržel dlouho a zase se ocitl "na indexu". „Momentálně žádnou nabídku z televize nemám. Ani po ní netoužím. Především nevěřím ve zmrtvýchvstání veřejnoprávní televize, a když to trochu přitvrdím, tak pro mě by byla asi hanba být dnes na obrazovce,“ řekl nedávno Markovič, kterého si ale publikum najde i v divadelních sálech, kde vystupuje asi nejčastěji. Kromě toho nedávno také natočil dva filmy – a opět v Česku.

O přesídlení sem ale Markovič nikdy neuvažoval. „V minulosti se mě v Čechách často ptali, proč neemigruji. Jsem však přesvědčen, že když přijedete ze zahraničí, publikum se těší, že vás vidí a má o vás zájem,“ prohlásil herec a moderátor, který i po dvaceti letech od rozdělení zůstává Čechoslovákem. „Byl jsem za zachování Československa. Nadále tvrdím, že větší lokomotiva utáhne náklad líp,“ svěřil se v jednom rozhovoru Markovič, vystudovaný učitel, který začínal na jevišti Radošinského naivního divadla.

Československo osobnosti
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.