Přes 500 restaurací v Praze
už nabízí kohoutkovou vodu

Přes 500 restaurací v Praze
už nabízí kohoutkovou vodu

19. 7. 2013

Více než pět set restaurací v Praze se zapojilo do projektu "Čerstvá kohoutková?" a nabízí svým zákazníkům vodu z kohoutku. Projekt zahájily společnosti Veolia a Pražské vodovody a kanalizace před čtyřmi roky s cílem zlepšit pohled veřejnosti na vodu z kohoutku. Celkem se v Česku zapojilo do projektu přes 800 restaurací.

„V letních měsících je zájem provozoven větší, především tehdy, když restaurace otvírají zahrádky a venkovní prostory,“ uvedla mluvčí společnosti Veolia Marcela Dvořáková.

V Praze nabízejí karafy s pitnou vodou například v hotelech InterContinental Praha, Grand Majestic Plaza, v kavárně Café Lounge Residence nebo v restauraci U Černého slunce. Některé hotely, třeba Maximilián a Josef dávají karafy přímo na pokoje, aby si hosté mohli natočit vodu z kohoutku, s vysvětlením, že pražská voda je kvalitní a nezávadná.

Podle gastronomického průvodce Pavla Maurera Grand Restaurant nabízí vodu z kohoutku téměř polovina z 850 kvalitních restaurací zahrnutých v publikaci. Podle Maurera už také mnoho lidí, kteří mají rádi víno, požaduje na jeho zapití kohoutkovou vodu.

Maurer provedl spolu s českým sommeliérem Ivo Dvořákem slepou degustaci osmi minerálních vod z obchodů včetně drahé francouzské a vyšlo jim to, že nejlepší k vínu je kohoutková voda. „Minerálky buď chuť totálně umocní, nebo ji spláchnou. Doporučení odborníka na víno tedy je: dát si k vínu obyčejnou vodu,“ řekl Maurer.

Pokud provozovatelé restaurací nejsou hloupí, tak podle něj kohoutkovou vodu nabízejí. „Díky tomu, že tam zákazník dostane něco zadarmo, podnik umocní pozitivní dojem,“ dodal Maurer.

voda
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.