Právě končí nejsušší týden 
za 60 let, déšť zatím nečekejte

Právě končí nejsušší týden
za 60 let, déšť zatím nečekejte

20. 7. 2013

Výkyvy počasí pokračují. Po nedávných silných deštích a povodních přišlo sucho. Tento týden je nejsušším za posledních 60 let a ani v příštích týdnech zřejmě příliš nenaprší. Vyplývá to z měsíční předpovědi počasí, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Příští týden bude podle meteorologů určitě srážkově podprůměrný a v následujících třech týdnech také nečekají větší deště. Teploty mají být naopak vysoké, takže sucha nejspíš hned tak neskončí.

Uplynulé tři týdny od začátku července byly velmi suché a ten právě končící je dokonce nejsušší minimálně za posledních 60 let, potvrdili pracovníci ústavu. Pro následující týden předvídají, že teploty budou nadprůměrné a srážky pod průměrem. Červenec bude jako celek ve výsledku extrémně suchý, míní meteorologové.

Ani první polovina srpna ovšem nejspíš nepřinese silnější deště. Množství srážek bude podle ČHMÚ s největší pravděpodobností jen průměrné nebo dokonce opět podprůměrné.

Teploty už ale budou zřejmě postupně klesat. Ještě v příštím týdnu budou nad průměrem pro toto období, který činí asi 21 stupňů Celsia, ale následující tři týdny se budou podle předpovědi pohybovat kolem průměru nebo pod ním. Poslední týden v tomto předpovědním období, od 12. do 18. srpna, bude se šedesátiprocentní pravděpodobností chladnější, než je pro tuto roční dobu obvyklé. Teplotní průměr pro období od 12. do 18. srpna je zhruba 17 stupňů.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.