Jak pojmenují nejslavnější princátko?
Edward, George, Henry...?

Jak pojmenují nejslavnější princátko?
Edward, George, Henry...?

23. 7. 2013

Celá Británie s napětím očekává, jak se bude jmenovat novorozený syn vévodkyně Kate, který přišel na svět v pondělí odpoledne. Nejčastější jména používaná v britské windsorské dynastii jsou Edward (Eduard) a George (Jiří). Proto by se takto mohl jmenovat i nový královský potomek, předpovídá britský list The Guardian.

Prvním britským panovníkem z windsorské dynastie byl Jiří V., který vládl v letech 1910 až 1936. Byl to dědeček současné královny Alžběty II. Dynastie se původně jmenovala sasko-kobursko-gothajská, Jiří V. ale tento německy znějící název nahradil názvem Windsor.

Britský deník se podíval jen na jména mužů narozených v této dynastii, nikoli těch, kteří se do ní přiženili. Třikrát se zde vyskytuje Edward a stejný počet je i Georgů neboli Jiřích. Dvakrát byl poté zastoupen v královské dynastii Henry neboli Jindřich. Ostatní jména jako Charles, John, Michael, Peter, Philip, Richard a William se vyskytují pouze jednou.

Sázkové kanceláře nejvíce favorizují jména jako James, George, Philip či Alexander. Předem je ale jasné, že dítě nebude mít jen jedno jméno. Většina členů královské rodiny má tři nebo čtyři křestní jména často na počest jejich předchůdců či současných příbuzných. Plné jméno královny Alžběty je Elisabeth Alexandra Mary, jméno dostala po své matce, babičce a prababičce. Celé jméno prince Williama zase zní William Arthur Philip Louis. Bude ale nejspíš trvat nějakou dobu, než se veřejnost jméno dítěte dozví. Když se narodil William, jeho jméno bylo oznámeno až po týdnu.

královská rodina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.