Foto

Volání z Chorvatska konečně zlevnilo

25. 7. 2013

Nejoblíbenější dovolenkovou destinací v Česku je dlouhodobě Chorvatsko. Každý rok tam vycestuje o prázdninách přes 800 tisíc Čechů všech věkových kategorií. Dovolenkování si užívají i penzisti. Volat domů do Česka je však vyšlo velmi draho. Až do letošního roku byly ceny roamingu z této země velmi vysoké, to se však konečně změnilo.

Po vstupu Chorvatska do EU museli čeští operátoři přizpůsobit sazby regulovaným cenám roamingu mezi členskými státy. Nově tak hovor z Chorvatska nesmí být dražší než 7,50 Kč, za SMS zaplatíte maximálně 2,20 korun.

„Změnu vítám. Ačkoli jezdíme na dovolenou už mnoho let a nepřestali jsme s tím ani v penzi, volat například z Chorvatska jsme si nedovolili kvůli vysokým cenám. Nyní už o tom pouvažujeme a dáme o sobě aspoň doma vědět rodině,“ říká například senior Josef Galetka.

Jde o vítanou změnu, Češi z Chorvatska volali a posílali SMS ve velké míře. Ceny roamingu už pod stanovenou sazbu upravili všichni čeští mobilní operátoři. Většina cen zůstala velmi těsně pod regulovanou hranicí (viz tabulka, průměr kolem 7,47 Kč za minutu). Výjimkou je levnější odchozí volání u operátora Air Telecom, který ho nabízí jako jediný za 6,90 Kč.

Ceny neplatí pouze pro roaming z Chorvatska, ale pro volání a posílání SMS do ČR ze všech členských států Evropské unie. T-Mobile a Vodafone nabízí také jednorázové balíčky roamingu, které je ale nutné přikoupit ke stávajícímu tarifu.

 

PŘEHLED CEN ROAMINGU U ZÁKLADNÍCH TARIFŮ

 

Roaming Chorvatsko

Odchozí hovor (Kč / min.)

Příchozí hovor (Kč/min.)

Cena

SMS

Air Telecom

6,90 Kč

2,18 Kč

2,49 Kč

Telefónica

7,45 Kč

2,15 Kč

2,45 Kč

Vodafone

7,47 Kč

2,17 Kč

2,49 Kč

T-Mobile

7,47 Kč

2,18 Kč

2,48 Kč

Všechny ceny jsou včetně DPH


 


telefony volání
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%