Foto

Pošta zdražila známku
na dopis o tři koruny

1. 8. 2013

Pošta právě zdražila některé základní služby. Například sazby za posílání obyčejných zásilek se zvýší o tři koruny. Poslání dopisu do 50 gramů tak vyjde na 13 Kč namísto dosavadních deseti. U doporučených psaní bude nárůst rovněž o tři koruny a u cenných psaní o dvě koruny. Poslání poštovní poukázky A podraží o čtyři až šest korun podle výše posílané částky. Poslání tisícikoruny například vyjde na 26 namísto dosavadních 22 Kč.

Zdražení bude méně výrazné pro zákazníky, kteří si pořídí bezplatnou zákaznickou kartu. Těch zatím pošta vydala přes 20 tisíc. Při použití karty vyjde odeslání obyčejného dopisu dráž o jednu korunu a v případě odeslání více než deseti zásilek se cena nezmění. Cena se s kartou nezmění i u cenných psaní, naopak u doporučených zásilek vždy vzroste, i když méně, než bez karty. Vedle nižších cen mají karty umožnit další výhody, například posílání bez nutnosti vyplňovat podací lístek.

Pošta zdražuje základní služby po pěti letech. Důvodem mají být vyšší náklady i pokles objemu listovních zásilek, což je mimo jiné důsledkem rozmachu SMS zpráv a e-mailové pošty.

Česká pošta služby
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 18. týden

Tento týden budou otázky v kvízu na téma "Psi". Protože je mezi vámi, čtenáři, mnoho pejskařů, jistě si s otázkami snadno poradíte...