Na Brněnsku byl otevřen
největší akvapark v zemi

Na Brněnsku byl otevřen
největší akvapark v zemi

1. 8. 2013

V Pasohlávkách na Brněnsku se otevřel návštěvníkům nový akvapark, který patří k největším v zemi. Aqualand Moravia nabízí za 490 korun celodenního vstupného několik bazénů, dvě desítky toboganů či skluzavek a dalších atrakcí a také wellness část s římskými lázněmi. Denně pojme až 8000 návštěvníků. V prvních dnech provozovatel chystá i animační a různé zábavné programy.

Stavba stála 1,3 miliardy korun. Miliardu zaplatil investor ŽS Real, třísetmilionovou dotaci dostal z Regionálního operačního programu. Pro návštěvníky z Brna bude fungovat bezplatná autobusová doprava, pro ostatní je připraveno parkoviště s 350 místy, osm míst je pro autobusy.

Součástí areálu jsou i wellness služby se saunami, kryokomorou a termálními lázněmi, které čerpají vodu z geotermálního vrtu Mušov o teplotě 46 stupňů. Byl známý už ve druhém století, kdy tam za císaře Marka Aurelia krátce fungovaly římské lázně. Pramen má osvědčení přírodního léčivého zdroje od ministerstva zdravotnictví. Práci v akvaparku najde celoročně 82 lidi, přes sezonu další minimálně tři desítky brigádníků.

naše tipy výlet
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.