Mobily na dovolené? Dost otravují,
ale stále se bez nich neobejdeme

Mobily na dovolené? Dost otravují,
ale stále se bez nich neobejdeme

5. 8. 2013

Strávit dovolenou bez svého mobilu, tabletu či jiné elektroniky si stále nedovede představit 93 procent Čechů. Nejčastěji k moři lidé letos vyráží s mobilním telefonem (87 procent), 79 procent lidí s sebou vozí fotoaparáty. Přesto je oproti loňsku patrný ústup od technických vymožeností, které mohou rekreanty na odpočinku obtěžovat.

Vyplývá to z průzkumu agentury NMS Market Research ve spolupráci s nákupním rádcem Heureka.cz mezi více než 6000 Čechy nakupujícími na internetu.

„Zatímco v loňském roce vyrazilo na dovolenou bez elektroniky pouhé jedno procento Čechů, letos už dovolenou bez přítomnosti elektronických přístrojů plánuje sedm procent Čechů," uvedl Michal Osuský z výzkumné agentury NMS Market Research.

Z průzkumu také vyplývá, že Češi si na dovolené chtějí více odpočinout od všedních starostí. Na obtíž může být například neustále zvonící mobilní telefon. Zatímco loni vyrazilo s mobilem na dovolenou 94 procent lidí, letos to je 87 procent. Méně lidí veze také fotoaparát, který mimoděk nutí majitele neustále fotit, než aby se kochali přírodou či památkami.

Proti loňsku se ale zvýšil počet Čechů, kteří přibalí elektronické čtečky místo klasických knih. „Vloni čtečku e-knih zabalilo do batohů pět procent Čechů, letos jich během dovolených bude číst elektronické knihy na čtečkách už osm procent,“ dodal Kamil Demuth z Heureka.cz. Za oblibou čteček stojí podle něj pokles ceny na internetu téměř o polovinu. Průměrná cena čteček se na internetu pohybuje kolem 1575 korun.

 

Jakou elektroniku si berete na dovolenou?
rok 2012 (%)/rok 2013 (%)
Mobilní telefon 94/87
Fotoaparát 88/79
Notebook 36/36
GPS navigaci 30/28
MP3 přehrávač 21/22
Videokameru 21/19
Čtečku e-knih 5/8
Žádnou 1/7

Zdroj: NMS Market Research

dovolená elektronika mobily
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.