Filmový trhák Avatar
bude mít další tři díly

Filmový trhák Avatar
bude mít další tři díly

2. 8. 2013

Nejvýdělečnější film všech dob Avatar se dočká hned tří pokračování. Hollywoodský režisér James Cameron přitom původně měl v úmyslu natočit jen dvě pokračování spektakulárního vědeckofantastického filmu. O nových plánech filmaře a studia 20th Century Fox informoval magazín Variety.

Cameron v roce 2011 oznámil, že natočí další dva díly Avatara. Nyní však počítá s jedním navíc. Scénáře k dalším dílům mají napsat Josh Friedman, jenž spolupracoval na filmu Válka světů, Rick Jaffa a Amanda Silverová (Zrození Planety opic) a Shane Salerno (Divoši).

Cameron hodlá všechny tři filmy natočit najednou od roku 2014. V prosinci 2016 má vstoupit do kin první z nich a další pak mají následovat vždy s jednoročním odstupem.

První Avatar (2009) vydělal zhruba 2,8 miliardy dolarů (přes 550 miliard korun), nejvíc v dějinách světové kinematografie. Film vypráví o boji mezi lidmi a modrými humanoidními obyvateli planety Pandora. Lidé se snaží planetu dobýt, protože na Zemi vyčerpali zásoby energie a na Pandoře je její mocný zdroj, kterým je místní hornina. Atmosféra na Pandoře je pro lidi nedýchatelná, proto geneticky vytvořili dvojníky domorodců (avatary), které mohou ovládat.

film Hollywood
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.