Česká televize od září: nové seriály,  
dva nové programy, kuchařská show

Česká televize od září: nové seriály,
dva nové programy, kuchařská show

8. 8. 2013

Sanitka, pokračování slavného seriálu z 80. let , poběží od září na programu ČT1 každý pátek od 20:00. Pořad tak ve vysílacím čase nahradí populární retro seriál Vyprávěj, jenž v létě pátou řadou skončil. První program České televize se bude věnovat seriálům téměř každý všední den. Ve čtvrtek například poběží Kriminálka Staré Město II, v pondělí a ve středu večer budou na programu oblíbené Četické humoresky. Novým seriálem pak bude kriminální roadmovie Cirkus Bukowsky v hlavní roli s Pavlem Řezníčkem. V sobotu se diváci mohou těšit na šestou řadu taneční show StarDance.

„Dva roky změn, které v České televizi probíhaly v oblasti producentské, výrobní i projektové, se naplno projeví právě tento podzim. Velkou pozornost jsme ale věnovali nejen dvěma novým pořadům, ale také oblasti zpravodajství a sportu,“ říká generální ředitel České televize Petr Dvořák. Kanál ČT24 v rámci posilování své pozice jakožto moderní a dynamické zpravodajské stanice projde s přechodem k novému podzimnímu schématu širší proměnou, včetně nové grafiky.

Moderní dějiny, sitkomy i kuchařská show

Další novinkou bude televizní cyklus České století, který má přinést nový pohled na moderní dějiny od vzniku Československé republiky v roce 1918 až po sametovou revoluci v roce 1989. "První program České televize nabízí novou estetiku a novou kvalitu v dramatické tvorbě," uvedl ředitel programu ČT Milan Fridrich. Druhý program ČT v podzimním vysílání připomene několik legendárních britských sitcomů jako je například Červený trpaslík nebo Jistě, pane ministře. Novinkou je kuchařská show Deník Dity P., kterou bude provázet novinářka a bývalá šéfka časopisu Apetit Dita Pecháčková. 

Nové programy na ČT

Podzimní nabídka ČT se na podzim rozšíří také díky novým programům ČT :D a ČT art, které televize spustí na konci srpna. Dětský kanál ČT :D z vlastní tvorby nabídne například rodinný komediální seriál Mazalové, na kterém se podílel scénárista Vyprávěj Rudolf Merkner. Nový kulturní program ČT art rozdělí týden do pravidelných programových bloků. Svůj čas budou mít divadelní a operní představení, dokumentární filmy, kulturní magazíny i artové snímky.

Co TV Nova a FTV Prima?

Pořádnou dávku seriálů nabídne také TV Nova, která na podzim počítá s pokračováním nového seriálu Doktoři z Počátků, tradiční Ordinací v růžové zahradě i Gymplu s (r)učením omezeným. FTV Prima z novinek nabídne nabídne pokračování reality show VyVolení, další řadu soutěže Česko Slovensko má talent či nový pořad QI: Na vše máme odpověď s Leošem Marešem. Ze zavedených seriálu Prima mimo jiné uvede další řadu seriálu Cesty domů. A FTV Prima se bude i nadále zabývat gastronomií, a to díky nové show Zdeňka Pohlreicha Vaří celé Česko.

Česká televize
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%