Život jako čekárna
Ilustrační foto: pinterest.com

Život jako čekárna

22. 8. 2020

Čekáš. Celý život čekáš. Čekáš, aniž o tom vůbec víš. Nejdříve čekáš devět měsíců od dovádivého okamžiku tvých rodičů, abys mohl zakřičet do světa svůj příchod.

Potom čekáš, až vyrosteš. Abys viděl, co se děje kousek výš, než dosáhneš pohledem. Tohle ranné čekání si příliš neuvědomuješ, ale stejně čekáš. Až pro tebe přijdou do školky, až ti dají najíst, až se máma cestou na nákup vypovídá se známou.

Těšíš se do školy, protože tě naučí číst a psát a  počítat a bude tam spousta kamarádů a čekáš na to slavné první září. Od toho dne rozvine se před tebou koberec poznání – a čekání.

Protože škola v dalších letech není tvoje největší hobby, čekáš na zazvonění poslední vyučovací hodiny, abys mohl hodit tašku za dveře bytu a popadnout skateboard nebo kolečkové brusle a vyrazit ven, kde čekají kámoši.

Pravidelně v polovině a na konci školního roku čekáš, jak dopadne ten nesmysl zvaný vysvědčení. Ještě trýznivější čekání je na reakci rodičů.

A tak čekáš na konec školy povinné a jestli uděláš přijímačky na školu, kterou ti vybrali.

Čekáš na občanku, protože někdy v té době přece začíná život.

A pak to jde fofrem. Čekáš na svoji dívku a jestli ti nedá kopačky. Na to, jestli uděláš maturitu. Jestli seženeš práci, abys mohl vydělávat. Čekáš, až budeš mít na byt, na jeho vybavení. Na chvíli, kdy své vyvolené navlékneš zlatý prstem. Pak na to, až se ti narodí  dítě. Až povyroste a začne chodit do školy. Mezitím čekáš na povýšení v práci, na vyšší plat, abys mohl koupit lepší a novější auto a jet na dovolenou, nejlépe co nejdál.

Potom se přistihneš, že nějak často čekáš v čekárně na svého lékaře. Zamyslíš se a najednou čekáš na termín odchodu do penze. A pak se zděsíš. Kde je ten život, na který jsem pořád čekal?! Kde jenom je?

Nevšiml sis. Nějak jsi nepostřehl, že život šel zatím kolem tebe. Zatímco jsi čekal.

Můj příběh stárnutí
Hodnocení:
(4.6 b. / 17 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%