Soutěž: Prázdninová párty

Soutěž: Prázdninová párty

13. 8. 2013

Díky své profesi jsem mívala prázdniny skoro celý svůj dosavadní život. Možná proto je pro mě docela těžké soustředit se na jedny jediné. Můj muž se narodil v červenci, takže slavíval o prázdninách. Na jednu takovou oslavu jsem si vzpomněla, protože byla nezapomenutelná nejen pro mě.

Manžel vždy pozval své kolegyně na naši zahrádku. Já mu upekla nějakou dobrotu a připravila doma kuřata ke grilování, ale neměla jsem potřebu narušovat průběh akce svou přítomností. Ženských tam bylo víc než dost. Děvčata vždycky vymyslela nějaký program a všichni se dobře bavili až do ranního kuropění.
Jednou u nás tou dobou byla moje maminka. Byla ze staré školy: vyznávala absolutní věrnost a lásku až za hrob. Sledovala přípravy, a když zjistila, že manžel odchází beze mne, pořádně se vyděsila. Líčila mi všechny možné a ještě více nemožné scénáře, co všechno se tam může dít, a naprosto nechápala, že mohu jít klidně spát. Sama celou noc nezamhouřila oka a vyhlížela, kdy se zeť konečně vrátí domů. Chudera, to nevěděla, co ji čeká. Nad ránem dorazila moje drahá polovička patřičně veselá a s obličejem červeným od rtěnky. Maminka z toho měla málem smrt, kolegyně náramnou legraci a můj muž tichou domácnost ne se mnou, ale s mojí maminkou.

Zatímco my byli s manželem čtyřicet let až do jeho smrti, moji rodiče se rozvedli, ale maminka zůstala tátovi věrná až do jeho a posléze i své smrti.


Vybavujete si nějaký silný zážitek z prázdnin? Pokud ano, sepište jej a pošlete do naší literární soutěže na téma "Moje prázdniny". Vyhrát můžete digitální foťák a spoustu dalších cen. Více informací o soutěži najdete zde.

Moje prázdniny
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.

Aktuální soutěže
Kvíz i60 - 13. týden

Na Zelený čtvrtek začíná na státních hradech a zámcích turistická sezona. Tak si vyzkoušíme vaše znalosti na téma "České hrady a zámky."

AKTUÁLNÍ ANKETA

Provedli jste nějaké úpravy svého bytu či domu na stáří? (sprchový kout místo vany, bezpečnostní madla, bezbariérové prahy apod.)

Ano, úpravy bytu jsem (jsme provedli)

29%

Ano, ale zatím jen částečně

15%

Nevím, jaké úpravy by to měly být

11%

Ne, ale zvažujeme to

13%

Ne, o žádných úpravách neuvažuji

17%

Ne, protože na to nemám peníze

15%