Jeden z nových pořadů ČT říká:
Stáří? To je čas na nové zážitky!

Jeden z nových pořadů ČT říká:
Stáří? To je čas na nové zážitky!

14. 8. 2013

Česká televize uvede začátkem září svou první reality show Hospoda U Druhé šance a pořad pro seniory Žiješ jenom 2x moderovaný Pavlem Zedníčkem. Reality show zavede diváky k lidem, kteří se nehodlají vzdát jen proto, že se jim v životě nepovedlo úplně vše a rozhodli se chopit své druhé šance. Průvodci pořadu budou Dalibor Navrátil, nositel francouzského rytířského řádu za přínos gastronomii, a hudebník a majitel několika restaurací Marcel Woodman Lesník.

Tentokrát žádné opisování

V případě Hospody U Druhé šance se jedná o původní formát, neopisovali jsme žádnou reality show z ciziny, uvedla kreativní producentka Kateřina Ondřejková k pořadu, který kombinuje reality show a oblíbené pořady o vaření.

Osmidílný cyklus Hospoda U Druhé šance od 4. září nabídne osudy lidí, kteří se chtějí rekvalifikovat na kuchaře. Pořadem se prolínají osobní příběhy účinkujících, události kolem fungování restaurace a jejího majitele a zábavná soutěž o vaření.

Po třech měsících uměli skvěle vařit

Účastníky reality show jsme oslovovali na institucích jako je úřad práce, kde bychom čekali sociálně slabé lidi, kteří potřebují pomoc. Byl jsem v šoku z toho, že se ti lidé ani nechtějí bavit o tom, že by měli pracovat a nějak změnit svůj život, řekl Lesník. Nakonec se ale prý podařilo sehnat lidi, kteří bojovali a snažili se. Po třech měsících uvařili perfektní jídlo a nejlepšího z účastníků zaměstnal Lesník jako kuchaře ve své restauraci.

Nepodléhejte věku, teď je ta vhodná doba

Šestnáctidílný cyklus Žiješ jenom 2x od 3. září vylíčí příběhy lidí v pozdním věku, kteří se rozhodli nepodléhat stáří, ale naopak jej využít k činnostem, na které si ve svém produktivním životě nenašli čas. Katka se například učila kočírovat čtyřspřeží kladrubských běloušů, Jirka jel ve formuli, Václav se stal masérem, Eliška tancovala, Láďa poprvé v životě vařil, z Evy se stala herečka ochotnického souboru.

Jejich energie by inspirovala i mladíky

Seznámil jsem se s úžasnými a energickými lidmi, kteří by mohli inspirovat i ty mnohem mladší. Dosáhl jsem s nimi na zážitky, které by mě jindy možná minuly, podotkl moderátor pořadu Pavel Zedníček.

Inspirací bylo natáčení i pro režiséra Romana Motyčku: Původně jsme myslel, že stáří strávím ležící pod ořešákem, ale po tom, co jsem zažil s našimi hrdiny, je mi jasné, že je spousta věcí, které si ještě musím vyzkoušet.

televize
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.