Jsme matky a chráníme své děti 
před bulvárem, tvrdí filmové hvězdy

Jsme matky a chráníme své děti
před bulvárem, tvrdí filmové hvězdy

14. 8. 2013

Americké herečky Halle Berryová a Jennifer Garnerová, manželka herce Bena Afflecka, žádají kalifornské zákonodárce, aby podpořili nový přísnější zákon, který má chránit děti slavných proti bulvárním fotografům. Legislativa by podle nich měla zavést přísnější pokuty pro paparazzi, kteří celebrity a jejich potomky pronásledují doslova na každém kroku.

Dcera se bojí chodit ven

Jak před zákonodárci řekla Halle Berryová, kvůli neustálé přítomnosti pokřikujících fotografů, kteří se snaží ulovit ten nejlepší snímek, se její dcera Nahla začala bát chodit do ven. Jako rodiče nemáme k dispozici žádné zákonné prostředky, jak děti ochránit. Tento zákon nám vrátí naše práva, prohlásila slavná držitelka Oscara.

Nová legislativa by měla změnit definici obtěžování tak, aby do ní spadalo i fotografování či natáčení dítěte bez povolení jeho právního zástupce. V případě porušení zákona by fotografy čekaly přísné pokuty.

Pronásledují je zástupy fotografů

I Garnerová popsala svůj neustálý boj s neodbytnými fotografy, kteří ji prý agresivním způsobem doprovázejí pokaždé, když vede děti do školy nebo k doktorovi. Je si prý vědoma toho, že si vybrala dráhu herečky, k čemuž popularita patří, nicméně její děti si nic takového nezvolily: Nechci, aby je traumatizovaly zástupy řvoucích, zákony porušujících fotografů, kteří se usídlí všude, kde se pohybujeme.

Zástupci tisku se nového zákona obávají. Tvrdí, že bude omezovat svobodu médií a zabrání v práci i těm, kteří naprosto legálně sbírají materiál pro své články.

Hollywood
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.