Americká CIA přiznala tajnou
Oblast 51 v nevadské poušti

Americká CIA přiznala tajnou
Oblast 51 v nevadské poušti

16. 8. 2013

Americká Ústřední zpravodajská služba (CIA) oficiálně připustila existenci přísně střežené vojenské zóny Oblast 51 v nevadské poušti. CIA potvrdila, že oblast sloužila například k testování špionážních letounů U-2 a Oxcart během studené války. Naopak o mimozemšťanech se CIA nezmínila. Ufologové se přitom domnívají, že úřady v oblasti ukrývají ostatky mimozemšťana.

Na oficiálních mapách je místo zakresleno nanejvýš jako vytěžený důl, ale třeba na Google Maps není znázorněno vůbec. Nově zveřejněné dokumenty obsahují mapu vojenského komplexu, který leží zhruba 200 kilometrů severozápadně od Las Vegas, na okraji vyschlého solného jezera. Z podkladů vyplývá, že komplex byl využíván k méně strhujícím účelům, než je pohřbívání ufonů – především k testování špionážních zařízení.

Ufologové jsou ale přesvědčeni, že Oblast 51 stále skrývá například ostatky mimozemšťana z údajného létajícího talíře, který se v roce 1947 zřítil poblíž městečka Roswell. Na toto téma bylo napsáno mnoho knih a natočeno mnoho filmů, včetně snímku Den nezávislosti z roku 1996.

CIA dokumenty zveřejnila na žádost pracovníka Národního bezpečnostního archivu Univerzity George Washingtona Jeffreyho Richelsona. Ten se zajímal o historii programu špionážních letounů U-2.

záhady
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.