Pojišťovny poskytují příspěvky
na prevenci vážných onemocnění

Pojišťovny poskytují příspěvky
na prevenci vážných onemocnění

17. 8. 2013

Díky programu Všeobecné zdravotní pojišťovny (VZP) Zdravý život si již 8000 žen dalo letos vyšetřit prsa. Program, který trvá do 30. listopadu, nabízí ženám od 40 do 45 let příspěvek na mamografii, mladším ženám na sonografii a ženy nad 45 let si mohou zkrátit interval vyšetření na jeden rok.

Podle mluvčího VZP OldřichaTichého dala pojišťovna na vyšetření prsou 7980 ženám 3,95 milionu, na prevenci rakoviny tlustého střeva a konečníku 89 pojištěncům přes 44.000 a na prevenci kožní rakoviny, zahrnující vyšetření znamének a jejich případné odstranění, 1168 pojištěncům 1,079 milionu korun. Na dentální hygienu dostalo příspěvek přes 47.000 pojištěnců 52,2 milionu korun. Celkem v tomto programu to bylo pro více než 56.000 lidí přes 57 milionů korun.

V dalším programu Zdravá rodina, kde příspěvek je do 1000 korun, dala VZP na prázdninové tábory 57.662 dětem přes 57 milionů korun. Příspěvek byl také na pomůcky ke kojení, monitoring dechu pro miminka či digitální chůvu. Celkem v tomto programu to bylo pro více než 81.000 pojištěnců přes 80 milionů korun.

Vyšetřit se mohou i lidé z dalších pojišťoven

Od podzimu začnou všechny zdravotní pojišťovny rozesílat dopisy s pozvánkami na screening rakoviny prsu, čípku a tlustého střeva a konečníku těm svým pojištěncům, kteří na screeningu nebyli. Na dopisy dostanou peníze z evropských fondů, vyšetření uhradí. Lidé, kteří se dají vyšetřit, neplatí nic, ani regulační poplatek, protože jde o prevenci.

prevence rakovina
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.