Kdepak, léto ještě nekončí, 
oznamují meteorologové

Kdepak, léto ještě nekončí,
oznamují meteorologové

17. 8. 2013

Právě končící týden bude opět patřit mezi nejsušší za posledních 60 let. Příští dva týdny přinesou vysoké teploty a ochladí se až v první polovině září. Srážky budou v příštích čtyřech týdnech spíše průměrné. Vyplývá to z měsíční předpovědi, kterou zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Průměrný úhrn srážek za celou Českou republiku činil v posledních dnech jen jeden milimetr, uvedl ČHMÚ. Teplotně byl ale končící týden průměrný až podprůměrný, teplota dosahovala v průměru 17,4 stupně.

Následující čtyři týdny budou s největší pravděpodobností také teplotně průměrné. V příštím týdnu ale mohou podle meteorologů dosáhnout nejvyšší teploty až 26 stupňů a v posledním srpnovém týdnu dokonce 28 stupňů.

První dva zářijové týdny už budou chladnější, rtuť by se neměla vyšplhat na víc než 24 stupňů, přičemž v průměru se budou teploty pohybovat pod 20 stupni. Minimální teploty by v půlce září mohly spadnout až ke zhruba pěti stupňům Celsia.

Období od 19. srpna do 15. září bude průměrné i srážkově. Nad průměr by se mohly srážky vyšplhat možná jen v prvním zářijovém týdnu.

Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.