Chytré telefony už nestačí.
Přicházejí chytré hodinky

Chytré telefony už nestačí.
Přicházejí chytré hodinky

18. 8. 2013

Smart telefony už moderním trendům nestačí. Jihokorejský výrobce elektroniky Samsung Electronics již začátkem příštího měsíce uvede na trh "chytré" náramkové hodinky s názvem Galaxy Gear, který by měly nabízet například mobilní hovory či připojení k internetu. Informoval o tom list Financial Times s odvoláním na zdroje obeznámené s plány podniku. Americký konkurent Apple podle listu představí podobné zařízení nejdříve v příštím roce.

Samsung již dříve ve Spojených státech a Jižní Koreji požádal o registraci ochranné známky na náramkové hodinky s připojením na internet. V žádosti k americkému patentovému úřadu popsal Galaxy Gear jako digitální elektronické zařízení ve formě hodinek, náramku či pásku kolem ruky.

Zprávy o přípravě náramkových hodinek s funkcí chytrého telefonu se objevily už na jaře. V americké žádosti se uvádí, že zařízení bude schopné poskytovat přístup na internet, přijímat a uskutečňovat telefonní hovory, zprávy elektronické pošty a sledovat či spravovat osobní údaje.

Podle analytika Daniela Kima ze společnosti Macquarie se v blízké době očekává příchod chytrých hodinek od různých výrobců, včetně firem Samsung, Apple a Nokia. Kim nicméně upozornil, že příchod chytrých hodinek bude mít na situaci na trhu mnohem menší dopad, než měl nástup chytrých telefonů či počítačových tabletů.

„Nemyslím si, že Samsung do tohoto zařízení vkládá velká očekávání,“ uvedl Kim. Dodal však, že pro firmu bude bez ohledu na objem prodeje příznivá i pouhá skutečnost, že chytré hodinky uvede na trh dříve než konkurence.

mobily technologie
Autor: Redakce
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.