Supraphon vydá unikáty
od Šimka a Grossmanna

Supraphon vydá unikáty
od Šimka a Grossmanna

19. 8. 2013

Českou audioknihu slovenské herecké legendy Milana Lasici, komplet s dosud nevydanými archivními nahrávkami Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna, pohádkové album písničkáře Jiřího Dědečka i zvuková podoba semaforské hry Opera Betlém jsou mezi desítkou titulů mluveného slova, s nimiž na podzim počítá Supraphon.

„Chceme jimi zaujmout příznivce audioknih i kvalitního nadčasového humoru. Část produkce zaměříme i na dětské posluchače různých věkových skupin,“ řekl mluvčí vydavatelství Vladan Drvota.

Lasicův humor v podání Zdeňka Svěráka

Audiokniha divadelníka a humoristy Milana Lasici O lidech a lidech vyjde už začátkem září a bude výběrem fejetonů, které napsal v posledních letech. Interpretem minipříběhů a humorných úvah je kromě samotného autora i Zdeněk Svěrák. Nahrávka bude dostupná i digitálně, například na serverech Supraphonline.cz a Audioteka.cz.

„Na konec října připravujeme k vydání souhrn všeho, co kdy ve zvuku zaznamenaly mikrofony z díla autorské dvojice Šimek-Grossmann. Komplet přinese i překvapení, protože se podařilo objevit záznamy dosud nevydané a neslýchané. V kolekci budou všechny pořady ze Semaforu v nesestříhané podobě i nejrůznější kuriozity, nečekané dialogy a písničky,“ uvedl Drvota.

Pohádky přečte svým dcerám Ivana Gottová

V září zamíří k dětem CD s názvem Kolotoč a Copánek, upletené z povídání, písniček, pohádek a hádanek. Pásmo z textů básníků, například Františka Hrubína, Františka Halase, Karla Šiktance, Josefa Kainara a Oldřicha Mikuláška, přednášejí děti i dospělí, mezi nimi Jaroslav Kepka, Jana Drbohlavová a Viola Zinková.

Pro druhou polovinu října se počítá s vydáním Andělských pohádek na dobrou noc, z nichž bude číst svým dvěma dcerkám Ivana Gottová. Společně si i zazpívají – texty písní napsal Ondřej Suchý, režisérem bude Jan Jiráň. Nová nahrávka Divadla Spejbla a Hurvínka právě vzniká ve studiu a bude se jmenovat Hurvínek a funící Billy.

Předvánoční atmosféru umocní nahrávka semaforské hry Opera Betlém, k níž se Jiří Suchý inspiroval barokní naivistickou zpěvohrou. Vycházel z rodinných tradic českých Vánoc a stvořil okouzlující příběh doplněný koledami, vánočními písněmi i jejich jazzovými verzemi.

herecké legendy zábava
Hodnocení:
(0 b. / 0 h.)

Pro hodnocení se musíte přihlásit


Zpět na homepage

Nejste registrován/a? Zaregistrujte se zde.

Po přihlášení (registraci) uvidíte na tomto místě přehled Vašich aktivit na portále i60.cz, a to:

  • Váš nejnovější článek
  • Nejnovější komentáře k vašim článkům
  • Nové vzkazy od přátel
  • Nové žádosti o přátelství
Přihlásit se

JSTE TU POPRVÉ?
Přečtěte si, co všechno
portál i60 nabízí
.